Çorbacı

İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin sağındaki sokaktan (Yeni Çarşı Sokağı) yardırıyoruz, sağda hemen gözümüze çarpıyor zaten, sokağın girişinde. İsmiyle müsemma bir mekan kendisi (ben de kullandım bu lafı sonunda, çok mutluyum). Küçük ancak şık dekore edilmiş diyebileceğim şirin bir mekan kendisi. Tamamen çorba üzerine kurulu.

İçeriye girer girmez sağınızda zibilyon (daha doğrusu 30) çeşit çorba sizi bekliyor olacak. Her zevke göre bir çorba mevcut sanırım. Hatta adını bile duymadığım bir sürü çorba var. Daha egzantrik çorbaları deneme fırsatım henüz olmadı ancak bu yazıyı yazmak için hepsini denemeye kalkasaydım bayağı bir süre başka yerde yemek yememem lazımdı. Denediklerimin hepsi gayet lezzetliydi diyebilirim.

Self sevis çalışan bir mekan kendisi. Kağıt bir kasede çorbanızı-içeceğinizi, yanında turşunuzu, baharatınızı alıp bir masaya geçiyorsunuz. Dilerseniz açık büfe salata bardan da istifade edebilirsiniz (ki onu da tavsiye edebilirim). Çorbaları plastik kaşıkla içmek durumundasınız. Eğer çorbanızı alıp gitmek istiyorsanız tabi güzel bir seçenek ancak otururken metal kaşık fena olmazdı, plastikten çok hazzeden bir insan değilim. Mekanın aklıma gelen tek eksisi olarak da bunu sayabilirim sanırım. Fiyatlar da gayet makul diyebilirim.

DSC_08801

Kısacası, ayaküstü bir şeyler atıştırmak niyetindeyseniz ya da canınız çorba çektiyse ilk fırsatta gidiniz, pişman olmazsınız. Bu aralar minimalist mekanlara sardım, yazılar da kısa kısa oluyor haliyle. Lafı uzatmanın da alemi yok gerçi, sitenin adı Mistiklal. Her şeyi anlatacak değiliz. Şimdilik sayanora!

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Latest posts by Yiğitcan Karanfil (see all)
2 comments to “Çorbacı”

Bir yanıt yazın