Mihrimah Sultan

Bir süredir gitmediğim için en son yediğimi hatırlamadığım mekandayız: Mihrimah Sultan

Neyseki web sitesi varmış ve ben de ne yediğimi öğrendim. Tulum Peynirli Cevizli Erişte adı altında bir çeşit aşırı kalori ve dolayısıyla enerji yüklü makarna yedim; ama bitiremedim yani. Bir de üç buçuk peynirli makarnası var ki o da İstiklal’de binlercesini bulabileceğiniz 3 peynirlilere gönderme niteliğinde. Neyse efem sadede gelelim.

Asmalı Mescit sokağı İstiklal’i geçip Kumbaracı(Humbaracı) Yokuşu’na döner. Bu yokuş Markiz’in karşısı, Richmond’un yanıdır. Leb-i Derya ve Mihrimah’da tam burda yer alırlar: İnerken sağda…

Girince ilk olarak kadınlar tuvaleti karşılıyor sizi. Erkekler tuvaleti başka yerde olduğu için yanlışlıkla (umursamayarak) kullandığım tuvalet yani. Tuvaletle hoşbeşten sonra uzun kapalı alan, ardından ilk bahçe ve orta bahçe (oturulabilir yerler), bitiminde de son bahçe (sevişülebilir yerler) vardır. İşletme açısından evrimler geçirdiği, adını sahibinden aldığı gibi bilgilere ekşiden ulaştıktan sonra şahsi fikrimin nötr olduğunu yani ne sevdim ne sevemedim de kaldığımı söylemeliyim; ama içimden bir ses sevebilirsin diyor. Lütfen bana yardım edin!

Unutmadan… Çayı gerçekten güzel değil!

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
One comment to “Mihrimah Sultan”

Bir yanıt yazın