Açık Mutfak

“Geçen gittim kapalıydı ha, ha, ha” diyerek yeni bir mekana ve yeni bir yazıya tekrardan merhaba sevgili mistiklal ahalisi. Bu beyin uyuşturan espriye rağmen yaşam enerjiniz hala mevcutsa sizlere mistiklal arşivine kaydetmek için Tünel mevkisinde saydığım; ama aslında Galata’ya inerken sağda yer alan sokaklardan birinde bulabileceğiniz bir yemek-keyif mekanını yazacağım: Açık Mutfak ya da yabancılara da yemek yapıyoruz manasında Open Kitchen. İsmin sonunda ve mekanda çeşitli yerlerde öyle yazıyorlar,  ‘open office’ gibi bişey yaptık demek oluyor herhalde. Kim bilir…

mutfak
Önünde böyle keyif yapmalık masası, koltuğu; tavandan sarkan zımbırtıları, içeriden süzülen loş ışığı, bazen bayan mutfak ablanın dışarıya gelen sesi ve girip çıkan dünyalı kardeşlerimiz ile cici bir işletmedir bu yer. Yiğitcan’ı götürdüm (Dış ses: Ahaha) O da ilk görüşte beğendi sanki. Sonra evlendiler, ilk sene ikizleri oldu. Öhöm ne diyordum, hoş bir yer. Böyle ıvır zıvır dolu, antik televizyon, fener, kitaplar, çanta, raflar, fener, 2012 ye kadar dolunyaları gösteren takvim, kitaplar, çanta… Tuvaletine kadar bir atmosfer yaratılmış. Zaten yol seviyesinden biraz aşağıda, taş duvarlar, adi volta döşeme… Nerdeyim ben?

Bugüne kadar  sadece bişeyler içtiğim, ev yapımı şarabı olan bir mekandı benim için, ta ki bugün yemek de yiyene kadar. Hani normalden pahalı olduğunu biliyordum, kabul de etmiştim. Mesela 13 liraya mantı yedim. Beğendim mi beğendim; ama ‘be canım kardeşim, sevgili ablam’ o parayı aldıktan sonra içtiğim bir bardak sudan para isteme işte benden. Sanki bardak kirası alıyor. Yani bir siz akıllısınız şu dünyada sevgili işletme sahipleri!

ortam

Sonuç olarak sevdiğim bir yer, mistiklal etiketi de veriyorum. Aslında yazarken tereddüt bile etmiştim bana kalsın diye ama sonra facebook sayfası açtıklarını görünce ‘ohooo’ dedim ve yazdım. Ben yazdım olacak!

Hepinize Sinan Çetin’siz, Ali Ağaoğlu’suz günler…

Meraklısına:  web | mail | twitter face ekşi mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın