Kızılkayalar

Bugün pek mistik olmayan, gayet yol üstü, kör göze parmak bir mekanı yazıyorum; ama hâlâ bilmeyenler olabilir tabi. Hatta şöyle bir diyalog olur genelde: “Abi nasıl yani, ıslak yemedin mi hiç? Bir Taksim’ciyim diyorsun…” Böyle durumlara düşmeyin diye bütün detayları anlatmaya çalışacağım. Bir nevi ders niteliğinde olacak: “Introduction to Islak at Kızılkayalar”
Bildiğiniz fast-food mekanıdır. Sitelerinde ‘Hızlı Yemek’ yazarak Türkçe’ye önem göstermelerini takdir ettim; fakat sorarsan sen niye öyle yazmadın diye söyleyemem. Belki daha kolay anlamanız için. Neyse yerini anlatayım; ama bilenler sıkılmadan okusun: Börgırın Önünde buluşun, onun bir tarafı İstiklal’e akar, diğer yanı büfelerdir. Bakın Büfeler kavramını da unutmayın. Gece içip dağıldığınızda gruptan kopu verirsiniz, dostlar sizi arar: “Biz büfelerin ordayız” diye işte burası, orası. Büyük ihtimal alkolle doldurdukları mide’ye bir gece işkencesi daha yaparak ıslak yediriyorlardır. Genel de Kızılkayalar’da olur bu, zaten önündeki kalabalıktan da bellidir: İstiklal’de ıslak Kızılkayalar’da yenir. Dürüm falan Bambi’de de yenebilir; midye sokak girişlerinden (yediğini sayamazsın boşuna uğraşma), simit Simit Sarayından (Saray?), kestane sivil polislerden; havalı yemekler kafe pardon Café’lerden; ama ıslak burdan.Eskiden alır kasada para öderdin; ama şimdi önce fiş, sonra aş şeklinde çalışıyorlar. Kalabalıkla başa çıkamadılar heralde. Zaten küçücükcük bir mekan. Boşsa en arka köşeye tıkışın, oturarak yiyin. Değilse ayakta takılın. “Limonata-Islak: Kokteyl Styla“Sevgilimin ‘Pis hamburger’ demesiyle ıslağın diğer adını da öğrenmiş birisi olarak son bilgim budur. Biri pis derse yanlış anlamayın.

Mideyi çok yakmamaya özen gösterin ve dağılın artık!

Not: Gezi olaylarından sonra sergilediği nahoş tavır nedeniyle Kızılkayalar’ı mistiklal özel mekanlar listesinden çıkardık. Bambi’ye devam!

 

Meraklısına: web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın