Mid Point Beyoğlu

Dikkat bu restoran, İstiklal dışında başka bölgelerde de bulunmaktadır. O yüzden çok özel bir muamele sergilememiş olabilirim. Çünkü bütün ciks adreslerde bir tane bulabilirsiniz. Peki Beyoğlu’nda neden var? Çünkü istiyorlar ki İstiklal de böyle bir yer olsun, boş boş gezen kalabalık deli gibi alışveriş yapsın. Üst katları kullanılmayan binalar alışveriş center olsun. Center olmazsa mid olsun. Böyle point olsun, onları birleştirelim şekil çıksın.

Yukarıda verdiğim Yılmaz Özdil kokulu ince ayar tamamen işletmeye ait değil tabi. Beyoğlu’nu kişi odaklı, neşeli ve özgün yapısından çıkarıp ‘bilmemneye benzeten‘, ‘ordaki über mağazalar burda da olsun’ diyen anguslar da kendi payını almalı o ayardan. Bunu Mid Point’le birleştirme sebebim, orda da olsun burda da olsun modelinde olması. Amacım kötülemek değil, tartışma başlatmak. Üzülmece, kırılmaca yok.

Zaten işletme hakkında yazabileceğim kötü şeyler sınırlı; ama yok değil. Teras kısmında bazı masalar alaca-karanlık (öyleki fener kullanmak gerekti), bazı garsonlar garip ve ukela, müzik stratejileri anlamsız (zaman ilerledikçe deli divane bir hal alıyor). Gelelim diğer bilgilere; organizasyonlar için pek uygun bir yer değil keza rezervasyon yok. Önden iki arkadaşı gönderip, çantalarını da boş sandalyelere oturtursanız belki yer bulursunuz. Bulamazsınız çünkü teras kısmı genelde kalabalık oluyor. Manzaralı ama ben pek nail olamadım görmeye, çünkü en yakın yerler hep doluydu. Tabi iç mekan öyle değil, in-cin cep telefonundan Fifa oynuyor.

Ciks ve benzeri kelimelerden anlamışsınızdır, iç mimari hoş. Giriş katı karşılama alanı, merdivenle yukarı çıkıyorsunuz; sizi garson eşliğinde kapalı alan karşılıyor. sonra dış mekana (terasa) yürüyorsunuz. Dış mimari konusu için sizi ekşi sözlük ‘dış mimar’ başlığına yönlendiriyorum. Dı dış dış dı dış! Geri geldiyseniz… Mutfakları da çeşitli ve tatminkardır. Severek yeriz. Yeriz demişken yerini de söyleyeyim. Aslında adı İstiklal Caddesinde anlam buluyor, çünkü Oda Kule’nin karşısında ve İstiklal’in ortaları oluyor; Mid-Center-Orta hani. Tabi bu benim uydurmam.

Bitirmeden oranın eskiden, yaklaşık 6 sene önce, biracı olduğunu bildiririm. Daha fazla bilgisi, hatırası olanlar lütfen yazsın, çünkü merak ediyorum.

Hayat böyledir işte. Mutlu günler.

Meraklısına:  web mail twitter face ekşi mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın