Salt Beyoğlu

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bugün farklı bir konuya değineceğiz: Bir kültür konumu olan Salt’a…Salt İstiklal Caddesi’nde bundan bir kaç ay önce açıldı. Bulunduğu bina 19. yüzyıl yapısı. Yeniden işlevlendirilmesi ise ünlü mimar Han Tümertekin’e ait . Mimarlar arasında sohbetlere konu olan binanın (asıl meşhur olanı Salt Galata) tuvaletleri de ayrı bir şaheser (bkz: mimar geyiği:))
DSC_09331

Efenim Salt’ta kültür, sanat, tasarım, şehircilik gibi alanlarda çeşitli sergiler yapılıyor. Bunların yanı sıra atölyeler, açık sinema, kafe ve bahçesi de mevcut. Şu an hali hazırda İstanbullaşmak isimli süreli sergi var. Aralık ayı sonuna kadar devam edecek olan sergide İstanbul’un yakın geçmişinin ürünleri mevcut. Bunları sanatçıların ellerinden çıkmış videolar, fotoğraflar, belgeseller, mimari projeler oluşturuyor. İstanbul’a dair sorunlar söylemler vs de bulmak mümkün. Yani sergiden biraz sinirli çıkabilirsiniz. İstanbul neymiş ne olmuş gibi düşünmenize yol açacak bir çok neden mevcut fakat bunun yanında çözümler için düşündüren ve ziyaretçiyi içine çekip, katılımını sağlayan oldukça başarılı bir sergi.

DSC_09491

Özellikle yapım aşaması atölyelerine katılıp fikrinizi söyleyebilirsiniz. Katılınılan atölye çalışmalarında İstanbul’un sorunlarına çare bulmaya çalışılmakta. Kızma birader gibi düzenlenmiş mekanda bir kaç ekip fikirlerini yarıştırıyor. Henüz gitme fırsatım olmadı ama eminim güzel sonuçlar çıkıyordur ortaya. Serginin görsel ve mekansal çalışması da oldukça başarılı olmuş. 7’den 70’e herkes kendine dair bir şeyler bulabilir. Gidin bir görün derim a dostlar.

DSC_09581

Meraklısına:  web mail twitter face ekşi mekanist
“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)