Kahve 6

Dostlar bir sakin mekan daha geliyor! Sakin dediysek kötünün iyisi. Cumartesi, Pazar mekanları bunlar. Malum Taksim’in haftasonu kalabalığı meşhur. Fazla takılmadan koşar adımlarla meydandan uzaklaşıp Cihangir semalarına dalıyoruz, mekanımıza geliyoruz. Kahve 6, Meyra’nın karşısındaki sokaktan girdiğinizde sağda kalıyor.

Mekan, hem yazın hem de kışın sefası sürülebileceklerden; ama özellikle bahar ve yaz ayları (havalar fazla üşütmez iken) pek keyifli. Arka bahçesi masalarında saatlerce oturmalık kıvamda ancak, “Sakin dedin! Bizi buralara getirttin yer bulamadık” dersiniz diye hemen söyleyeyim: Cihangir’e geldiniz, kahvaltı edeceksiniz aman diyeyim en yoğun saatler olan 11 ve sonrasında sakın ola gelmeyin. Nereye gelirseniz gelin, ayakta kalırsınız maazallah. Uykudan 15 dakikalık feragatla bir yer kapmaya bakın.
Efenim mekan organik ürünlerden oluşan menüye sahip. Kahvaltı şahane. Porsiyonlar büyük. Tek kusuru menüde “tencereden” diye geçen yani sıcak yemek olarak düşünebileceğimiz bölümde az yemek olması. Menüde bölümler hatırladığım kadarıyla şöyle: bahçeden, kahvaltı. tencereden, cennetten. Bahçeden örneğin salatalara tekabül ediyor. Tencereden, sıcak yemekler; cennetten ise tatlılar. “Afakansavar” adında çayları da mevcut ama sorarsanız benim afakanlarımı savmaya hiçbir kuvvet yetemediği gibi bu çay da yetemedi. Benim favorim “etli pazı sarma” ancak “veggie burger” de pek lezzetli.Mekanın arka bahçesi botanik bahçe şeklinde düzenlenmiş hatta ufak bir havuz bile mevcut.

Tuvaletlere gelince, tepede de bir sürgü bulunuyor. Aman ha ben ettim siz etmeyin. Aniden kapınız açılabilir o sürgüyü çekmediğiniz takdirde.

Ha bir de mekanın garsonları uzaktan biraz kıl duruyorlar el kol etmedikçe pek yanaşmıyorlar amma aslında içlerine girdikçe sevimli bir tarafları var, iyi hoş insanlar.

Bu hafta da sizi can-ı mekanlarımdan biriyle tanıştırdım.
Beni bekleyin anacımmm
Baaay!

Olur da pek gaza gelip yarın erkenden gitmeye kalkarsınız diye diyorum mekan sabah 9.30 da açılıyor. bizim kapıda kalmışlığımız var siz de kalmayın.

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)
3 comments to “Kahve 6”

Bir yanıt yazın