Bir metrelik kaldırım ne demek?

Pazar günü gerçekleştirdiğimiz Pazar Gezi’si etkinliğinde kimileriyle buluştuk, kimileriyle buluşamadık; ama asıl güzel olan yeni insanlarla tanıştık. Çözüm üreten, boş sloganlar yerine akılcı eylemlerle sokağa çıkan bir aktif grup: Kayıtdışı. Atölye çalışmalarının bir parçası olarak Taksim Meydanı’nda düşünülen yayalaştırma projesini sorgulamış ve öngördükleri sorunlardan birini bir sokak çalışması ile denemiş ve denetmişler.

Aslında ben daha öncesinden tanıyordum bu grubu. Kayıtdışı 2 – Liminal atölyelerinden birinde yer almıştım… Hatta Elif’te başka birinde. Hatta ilk orada tanışmıştık onunla falan filan. Çoğumuz mimar olduğumuzdan bir şekilde bir yerlerde tekrar karşılaşıyoruz. Geçen Pazar’da böyle oldu. Ellerindeki Google Haritalar (Maps) ikonuyla parkta gezerken bir şeyler Elif’in dikkatini çekti ve ilk diyaloğumuz onun tanışmasıyla başladı. Daha fazla uzatmadan kısaca bilgi de vereyim; ama kendi ağızlarından.

Biz, Kayitdisi, Yildiz Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi’nde yaklasik 5 yil evvel baslayan bir oluşumuz. Her sene okulda bir tasarım etkinliği düzenleyen tarafken, bu sene Taksim’e yapılacaklara sessiz kalmamak üzere eyleme geçip, geçen hafta bir atölye açtık. Atölyedeki amaç, Taksim projesinin varlığını, neler olacağını, hayatımızdan neler çalınacağını insanlara fark ettirecek küçük eylemler tasarlamaktı.

İşte 1m’ye düşecek yaya kaldırımlarının ne kadar akla ziyan olduğunu mükemmel bir yöntemle anlatan Kayıtdışı’nın video kaydı. Kayıt!

Not: Bu vesileyle Pazar Günü gelenlere de teşekkür ederiz.

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın