Şimdi

Mistiklal ahalisi çalışıyor. Gene gezdik yedik içtik arkadaşlar. Bir dahakine sizi de bekleriz. Mekanımız, “Şimdi”.

Asmalımescit’te Cumartesi oturacak yer arıyorduk. Takdir edersiniz ki zor zanaat; Cumartesi gecesi rezervasyonsuz yer bulmak. O kadar ki Tavanarası‘nda bile sıra vardı. Tavanarası’na çıkan merdivenlerin kilitli olmasından ötürü yangın durumunda ne b.k yenileceğinin tartışmasını sürdürürken, aklımıza “Şimdi” geliverdi.

“Şimdi” uzun zamandır denemek isteyip de bir türlü gidemediğimiz bir mekandı. Fırsattan istifade daldık içeri. Mekanın kapısı yok. Apartmanın içinden perde ile giriyorsunuz. İçerisi dışarıdan göründüğünden daha büyük. Ortada bir apartman boşluğu var. Boşluğa bakan da bir kaç daire… Merakla sorduk bu dairelerde birileri yaşıyor mu diye. Meğer mekan sahipleri orada yaşıyormuş. Başka türlüsü de olmazdı zaten. O gürültüye başka kim dayanır. Dairelerden biri de “home office” miş.

O gece kendime saklayıp dile getirmediğim bir gerçek var. O avlunun tepesinin cam bir çatıyla örtülmüş olması ve benim gece boyu ürettiğim senaryolar. Bu tip konularda hayal gücüm epey geniştir. Kafamı yukarı kaldırıp kaldırıp o camın kafama düşmesini hayal etmekten kendimi bir süre alamadım. Sonrasında duruma alışıp iplememeye başladım ve siparişimi verdim.

Biralar ve şarap masaya bir ton çerezle geldi. Çerez getiren mekan gönlümü fethetmiştir arkadaş hele bir de yanında peynir topları getirmediler mi işte o an vuruldum. Fiyatlar Asmalımescit fiyatlarına kıyasla makul denebilir. Yani sarhoş olamazsın da bir kaç kadeh içip kalkarsın işte; yoksa cep yakar. Menü çeşitli: hem yemek yiyebiliyorsunuz hem de bar ortamı mevcut.

Dekorasyon güzel; ama kafalarda mimar elinden çıkmış olup olmadığına dair soru işaretleri kalıyor. Özellikle WC’ler biraz içler acısı. WC’ler kadın erkek olarak 2ye ayrılıyor (evet bu bilindik bir durum) fakat hangisi kadın hangisi erkek anlamak…. İşte bu mekanda o zor mesele. Ayaklarınıza bakarak yürümek zorundasınız ki tuvaleti bulun. Kadın ve erkek yazıları yerdeki karoların üzerine oldukça küçük bir şekilde yazılmış; ama hiç merak etmeyin ben sizi aydınlatacağım. Sağdaki kadın, soldaki de erkek arkadaşlar. Tuvaletten gelen arkadaşın yaptığı yorumun üzerine daha fazla bir şey yazmama gerek yok herhalde “Amasya otogarı tuvaletleri gibi”

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)
2 comments to “Şimdi”
  1. Pingback: mistiklal.com | Public House

Bir yanıt yazın