Cuppa

Hoppaa! Kucaktan yukarıya fırlatılmış küçük çocuk misali bir mekandayız: Cuppa. Akılda kalıcı, neşeli ve rahat bir isim. Kaldı ki mekanın aurası da (bu aura kelimesini patrondan çaldım, o hep kullanır) isimle uygun. Çok cuppa bir mekan. All day dining denilen, her vakit ye-iç takıl kavramıyla açılmış kanımca. Cihangir’deki bu mekanı merak ediyorsanız, özellikle ‘Pazar Pazar nerde kahvaltı etsem’ diyorsanız, işte tam zamanı! Burdan buyrun…

DSC_00691
Bir pazar başka bir yeri ararken yanımızda belirince hemen şans verdiğimiz sıcak bir mekan burası. (Ortam olarak tabi) Neyse girdik denedik; ama hazır beğenmişken bir kez daha gidelim, daha çok şey deneyimleyelim ve okuyucularımız mutlu olsun istedik. Yalan tabi, ben ilk gittiğimde Cuppadak  isimli kahvaltıdan yemiş ama gözlerimi arkadaşların yiyeceklerinde bırakmıştım ve geri almak için gidip yemem lazımdı. Üstelik mekana hakim yükseklikteki görülebilir mutfak-bar tezgahındaki meyvalarla haşır neşir olmak ve meyva suyu isimlerini de tek tek irdelemek lazımdı. Fakat alışkanlıktan portakal suyu söyledim; deneyen varsa bana yeni bir şey önerebilir. Mutlu da olurum haliyle.
DSC_00801
Hala bişey anlamayan ya da yerini google’a yazmaya üşenen varsa anlatıyorum. Sıraselviler’den yürü, Cihangir meydana ya da caminin musalla taşıyla bütünleşmiş kahvesine gelmeden son sokaktan sola dönüp düz yürü. 2 sokak sonra solunda birden belirecek Cuppaaa! İsmi İngilizce’de ‘a cup of tea‘ şeklinde anılsa da beynimin içindeki Cuppa Cuppa efektini susturamıyorum. Ajdar olup çıkıcam yakında!
DSC_00721
Keyifli bir yer; garsonları insan, tasarımı ferah, menü kapsamlı, tatlar yerinde, fiyatlar kendi klasmanında ayarında yani uygun, vs, vs… Kalabalıkla için büyük masası, sabırsızlar için barı, keyif adamları için koltukları ve bildiğin masaları mevcut. Kitap oku, dergi karıştır, yayıl ve kendi derinliklerinde mutlu ol; ama bunu Kahvaltı saatinde yapma ki oturacak yer bulalım değil mi sevgili kardeşim?
DSC_00883

O değilde havalar da ısınamadı gitti. Isınınca görüşelim. Bay.

Meraklısına:  web (çalışmıyor) | mail | twitter | face ekşi mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
One comment to “Cuppa”
  1. Omlet isteyince koca bir tabak geliyor. Yanında salatası da var. Tostların boyutları ve lezzetleri de tatmin edici. Bir de kendi pesto soslarını yapıyorlar. Tadı pesto sosuna benzemese de ayrı bir güzelliği var diyelim. Ayrıca ne zaman gitsek bol çocuklu aileler oluyor mekanda. Tabii kimi gürültülü kimi şeker mi şeker. Artık o kadar kusur kadı kızı misali.

Bir yanıt yazın