Y-Istanbul

fotoğraf (4)

Yepisyeni bir cafe-restaurant ile karşınızdayız Mistiklal Ahalisi!
Bu mekânı soğuk bir kış akşamı üşüdüğüm için tamamen tesadüfen keşfettim. Anlayacağınız sıfır referans ile adım attım ortama. Mekânı ilk ziyaretimde ben biraz şaşkın ördek tavırları sergiledim, siz şaşırmayın diye ayrıntılı yazacağım merak etmeyin:)

Y-İstanbul şu fikirden ortaya çıkmış: neden en özel restoranlarda bulunan tatlar herkese ulaşmasın ki? Sloganları da şöyle; ‘‘Fine Food for Everyone’’ yani ‘‘herkes için iyi yemek’’. Yerleri ise Meşrutiyet Caddesi üzerinde Tepebaşı’nda, daha Türk usulü tarif edecek olursam Odakule’den Tepebaşı tarafına geçin sola dönüp Pera Müzesi’ne doğru yürüyün hatta onu da geçin yolun bittiği köşede Y’yi bulacaksınız.

fotoğraf (5)

Öncelikle sakın garsondan menü istemeyin (ben istedim evet:)) zira öyle bir menü mevcut değil. Tam olarak self servis usulü yok, fakat daha sonraki ziyaretlerimde insanların önce kasaya gidip sipariş verip daha sonra servis beklediklerini fark ettim (ve ben de öyle yapmaya başladım). Kasanın bulunduğu büyük açık büfede günün yemekleri aynen önünüze geleceği süslü şekliyle sergileniyor. İçeriklerine dair bilgi de ayrıntılı olarak mevcut, gidip inceleyip seçebiliyorsunuz. Sürekli değişken bir menüleri var  ve hepsi çok lezzetli, öyle böyle kefil değilim yani acayip lezzetli hele bir limonlu tartları var ki efsaneler arasına girebilir. Börekler ise bayağı bir devrim geçirmişler, günümüze uyarlanmışlar kesinlikle denmeye değer. Mutlaka kahvaltıya gidilmesi gereken bir mekân, kimi götürdüysem müptelası oldu. Turtada menemen, tahıllı poğaçalar ve leziz reçeller var haberiniz olsun. Başka bir tüyo daha vereyim, mutlaka çay için 🙂 etrafta pek bulamayacağınız bir tat ile karşılaşacaksınız (ve marka ile), o da Y’nin sürprizi olsun.

Gelgelelim Mistiklal’in hassas noktası tuvaletlere, alt katta unisex bir tuvalet mevcut. Rahat ve temiz ama tek kabin olması sorun elbette. Tasarımı ben çok beğendim (ama mesela arkadaşlarıma çok karanlık geldi o yüzden görmeden bana da pek güvenmeseniz mi acaba), özellikle yerden aydınlatma ve aynalar hoş olmuş.

Peki, kötü ne sayabiliriz, henüz alkol servis edemiyorlar (izinleri çıkmamış) bu sebepten 18.30-19.00 arası kapatıyorlar. Akşam 17.00’e doğru yemekler bitmiş oluyor sadece tatlılar kalıyor, gidip çok üzüldüğüm oldu uyarayım ki siz üzülmeyin. Yani şu anki hali ile sabah ve öğlen yemeklerine gitmenizi tavsiye ediyorum. Ama merak etmeyin yakında akşam servisleri de olacak. Bu arada mükemmel bir web siteleri var, twitter’ ı da aktif olarak kullanıyorlar günün yemeklerini buralardan takip etmekte mümkün.

Şimdiden afiyet olsun:)

 

http://www.y-istanbul.com/

Sedef Can

Bir yanıt yazın