Gezi Partisi

Birbirini tanımayan bir dolu insanın, bir araya geldiği; önce parkı, sonra eylem haklarını ve tüm bunlara saygı duyulmayınca özgürlükler gibi en temel haklarını koruduğu/savunduğu bir yerdi Gezi Parkı. Hükümet ve tüm yetkililer neresindeydi Park’ın? Olayları çıkartan, devamında körükleyen ve bugün dahi anlamayan tarafında.

Peki Gezi Partisi neresinde? Duymadınız mı GZP kısaltmasıyla Gezi Partisi resmen kuruldu geçen günlerde. Ana akım medya her zamanki gibi haber değeri olan “metalci başkan” imgesiyle yayınladılar hemen. Şaşırdım, satanist demediler: “Instagram’da beğendikleri kedileri kesen Gezi Particiler Alkoli-Metaller isimli yeni albümleri için stüdyoya girdi. Bence daha etkili bir haber olurdu.

metalci

Gerçeklere dönecek olursak daha olaylar devam ederken “keşke kurulsa” nidalarıyla desteklenen Türkiye’nin en yeni partisi, şu aralar eleştirilerle karşı karşıya. Hepsini bir çırpıda toparlayacak olursam: kazanma ihtimallerinin olmaması, muhalif oyları bölecek olmaları, gezi ruhunu temsil edemeyecekleri, kim olduklarının ve amaçlarının havada kalması hatta partileşmek için gerekli ekonomik kaynağı bile bulamayacakları endişesiyle eleştiriliyorlar. AKP tarafından kuruldu gibi komplo teorilerine ise yer vermiyorum. Seviyeli habercilik malum.

GZP’nin facebook sayfası 20 bin beğeni almışken CHP 230 bin, MHP 600 bin ve tek parti iktidarı AKP ise 90 bin gibi rakamlarda. Bu Devlet Bahçeli matemetiğini neden paylaşıyorum? Mevcut lideri (AKP) birinci kabul edersek mutlak fark kendini kandıran partileri gösteriyor. 510 binle en büyük rüyayı kimin gördüğü belli. Siyaset bir çok verinin bir araya geldiği son derece karmaşık bir yapı. Arkanızdaki kalabalığa güvenerek ilerlemek doğru değil. Cumhuriyetle yaşıt CHP bile gelecek vizyonu koymuyorken Hedef2023 diyen AKP’nin başarısının sırrı çok açık değil mi? Yeni ya da eski tüm partilerin isim ve logodan çok artık aynaya bakmaları gerekli kanımca.

Peki beni boşverin, siz Gezi Partisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kurulmalı mıydı? Movimento 5 stelle gibi gelecek seçimlerde bizi şaşırtabilirler mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

fft16_mf1717312

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın