Cafe Setup

İstiklal’in kalabalığından şikayet edenler! Biraz denize doğru inmeyi kabul ederseniz eğer, elimizde tam size göre bir mekan var: Cafe Setup. Ben bir Kabataş sakini olarak mahalleme açılmış güzel bir kafeyi es geçecek değildim elbette. Setüstü’nde böyle güzel bir mekan açmak gerçekten isabet olmuş. Tam olarak yerini tarif edecek olursam: Kabataş’tan Setüstü’ne çıkan merdivenleri çıkın, ardından sola dönün ve iki adım atın: işte tam önündesiniz.

imageBen henüz ilk ziyaretimi cumartesi günü kahvaltı öğünü için yaptım ve memnun kaldım. Kahvaltı menüsü benim gibi müşkülpesentler için pek isabetli. Klasik lezzetlerin yanında tost, pancake ve granola seçenekleri mevcut yani en seçici kişi bile aç kalmaz. Henüz yemek menüsü ile haşır neşir olamadım o da Mistiklal okuyucularına sözüm olsun yani yazıya en kısa zaman da bir update gelecek 😉 Kendim yemeyeceğim için anneme zorla klasik kahvaltıyı yedirttim, o tam not verdi. Ben ise fotoğrafta gördüğünüz mozarellalı açık tostlarını (yalnız kendisi tost diye geçiyor) denedim. Tek bir şikayetim oldu, çok lezzetli olmasına rağmen ekmek kalın ve kızarmış olduğundan çatal bıçakla yemesi güçtü. Kapalı bir tost olmadığından elle yemek de mümkün değildi ne yazık ki. Sabah afyonum patlamadan cebelleşmek biraz gerginlik yaratmıştı ki kahve imdadıma yetişti. Kahve olarak en sevdiklerimden birini yani Julius Meinl satıyorlar kısacası benden bir artı puan daha aldılar:)

image
Mekan gerçekten çok şirin ve zevkli döşenmiş. Tuvaletlere bayıldım! Çok temiz ve çok şık, bir de o antika görünümlü pedallı el yıkama musluğu yok mu çok hoşuma gitti çok. Hem kapıdaki Vespa’dan hem de mekanın içinde ki motosikletten anladığım kadarıyla sahibinin özel ilgi alanı motorlar. Ortama da yakışmış bence. Bana her zaman kahve içmeye gidebileceğim, rahatça okuma yapabileceğim, en mühimi de sakince sohbet edebileceğim bir cafe yaratmışlar gibi geldi pek de memnun oldum:) İstiklal’e iki adım (füniküler ile 2 dakika diyelim) yeni bir mekan keşfetmek isteyen herkes uğramalı.

Sedef Can

Bir yanıt yazın