Evgeny Grinko / 8 Kasım @Roxy

Rusya’nın küçük bir kasabasından kopup gelmiş iyi ki de gelmiş dediğimiz Evgeny Grinko, 8 Kasım Cuma günü İstanbul’daki ilk konserini Roxy’de veriyor. İstanbul  “Avrupa şehirlerini aratmayan” fırsatlarından birini yine önümüze sunuyor sağ olsun. Gelelim Evgeny abimizin, nasıl yazarın dikkatini çektiğini öğrenmeye.

800xezimeni-17_novyj_razmer_jpg_1336853464

Bu hassas görünümlü piyanist ile tanışmam iki yıl öncesini buluyor. Youtube’dan sevdiğim parçalardan bazılarını dinlerken sağ tarafta çıkan önerilerden biriydi. Ağzından düşürmediği sigarasıyla yeşil bir açık alanda kendinden geçercesine çaldığı Вальс (Vals) parçası tekrar tekrar dinlenilesi ve huzur vericiydi. Sonrasında diğer parçalarına da dadandım tabi. Üç albüme sahip ve parçalarında post-rock, jazz öğelerine de yer veren piyanistin konser haberini görünce pek sevindim ve ayrıca Türkiye piyasasında artık bayağı bir fanının olduğunu keşfettim. Az kişi tarafından bilinen müzisyenlerden sanarken Youtube’daki videolarının altı sadece Türkçe yorumlar ile doluydu. Tabi Türkiye’deki klasik olaylardan biri gerçekleşmiş, “sadece bir şarkısıyla ünlü” olmuştu.


Beş kişilik orkestrasıyla İstanbul’a gelecek olan Evgeny Grinko’nun yaptığı film müziklerini ve hali hazırda olan albümlerini dinleyerek ve bütün kariyerini sadece bir şarkıya indirgemeden gitmek lazım konserine. Huzur dolu bir konser olacağı kesin!


Konser bileti için tıklayın! Roxy’yi merak ediyor musunuz?

[sfoursquare uid=22179935 vid=4b75fc6cf964a52061342ee3]

 

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)

Bir yanıt yazın