Işığın Tanrıçası dedikleri / 9 Kasım @Salon IKSV

844-Austra

Mistiklal Sakinleri!! Hafta sonumuzu şenlendirecek bir etkinliğe selam ederiz. Kanadalı müzik grubu Austra bu cumartesi akşamı Salon İKSV sahnesi’nde olacak.

Kimdir bu Austra diyenler: zat-ı muhteremleri 2009 yılında Toronto’da kurulmuş bir elektronik müzik grubudur. Ben kendilerini biraz da geç olarak son albümleri Olympia ile keşfettim. Kate Stelmanis’in çekirdeğini iki arkadaşı ile oluşturduğu grup, almış başını yürümüş hatta iki albüm bile yapmış. İsim olarak başta ”Private Life” ismini kullanan grup daha sonra Stelmanis’in ikinci adı olan ve Letonya Mitolojisi’nde ışık tanrıçası manasına gelen Austra’da karar kılmış.

Stelmanis ve kızgın kumlardan serin sulara kıvamlı vokali, şarkılara (ve bence gruba) eşsiz bir ruh katmakta. Müzikleri karanlık bir coşkunluk içeriyor, kendinizi ilk notadan itibaren yörüngelerinde buluyor ve bu duyguya ortak oluyorsunuz.

Grubun İstanbul’a ikinci gelişleri ancak yaptıkları müziğin güzelliğine ve kitlelerine bakarsak daha pek çok kez ağırlayacağız kendilerini.

Meraklısına: http://www.austramusic.com/

Sedef Can

Bir yanıt yazın