Thales Room

Bugün Mistiklal’e umumiyetle alkol için uğradığım (hatta son bir senedir müdavimi olduğum) bir mekanı yazmaya karar verdim: Thales Room. Önce lokasyondan başlayalım: mekanımız İstiklal’e paralel olan Hasnun Galip Sokakta (bir zamanlar Simurg’un olduğu, İstiklal Caddesi’ndeki ilk Mango’nun tam arka sokağı) yer almakta. Eskiden daha kolay yer buluyorduk fakat son zamanlarda Cuma ve Cumartesi saat 20:00’den sonra durum biraz değişti, artık o kadar kolay olmuyor yani! Yine de ben hala gelen müşteri profilinden memnunum. Çoğu zaman öğrenci, zaman zaman orta yaşa oynayan bir kesimi ve pek çok zamanlarda da turistleri görmeniz olası içeride. Bu arada eskiden müziklerini çok seviyordum, nedense artık daha popüler ve gürültülü çalmaya başladılar.

Tatlı içkilerden hoşlananlar için çeşit çeşit kokteyl mevcut. Kendi adıma ise her zaman Chivas’ları var, bir de Guinness satılıyor işte bunlar hep güzel artılar. Fiyatları da açıkçası bana göre makul Beyoğlu’ndaki herhangi bir bar kadar diyebiliriz. Yalnız güzel şarap çeşitleri yok, daha uygun fiyata daha çok çeşit olması güzel olurdu. Olursa içerim yani buradan söylüyorum:). Çalışanları genelde enerjik ve güler yüzlü ama bazen kampanya için başınızı fazla şişirebiliyorlar (hafta sonları). Alkol yanında tüketilecek bilumum kızartmalar (patates, tavuk, kaşar pane vs.) gayet lezzetli, hatta pizzaları da güzel görünüyor fakat henüz denemek kısmet olmadı. Tabi şu da var, genel olarak sadece yemeğe gidilecek bir mekan olarak görmüyorum onu belirteyim. Masalar rahat da olsa, ışığın loşluğu ve basık tavan daha çok bar kullanımı için uygun.

Beğendiğim başka bir nokta, genelde Taksim’de barların tuvaletleri çok sorunlu olur ama Thales Room’da böyle bir durum yok, gönül rahatlığıyla söylüyorum henüz ne pis ne peçetesiz gördüm. Buradan kendilerini tebrik etmek lazım.
Kısacası arkadaşlarınızla bir şeyler içmek ve atıştırmak için uğrayabileceğiniz, içimden gelerek tavsiye edebileceğim bir bar.
Şimdiden iyi eğlenceler dilerim!

[sfoursquare uid=22179935 vid=4b928d36f964a520840334e3]

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın