Kendinden Uzak / 21 Ocak & 23 Ocak @Akbank Sanat

Yeni bir haftaya başlarken, yine güzel bir etkinlik haberi ile karşınızdayız! Bu hafta Önder Çevik’in kareografisini hazırladığı “Kendinden Uzak” dans gösterisi, Akbank Sanat’ın dans atölyesinde olacak. Bedeni ve ruhu sorgularken, doğanın bir parçası olduğumuzu bize hatırlatan bir performans, ilgilenenler sakın kaçırmayın!

20140120-145343.jpg
Program:
21 Ocak Salı Saat:20:00
23 Ocak Perşembe Saat:20:00
Meraklısına: http://akbanksanat.com/
Biletler için: http://www.biletix.com/etkinlik/RTASA/TURKIYE/tr

Kendinden Uzak

Koreografi: Önder Çevik

Müzik ve Ses Tasarım: Mehmet Can Özer

Işık tasarım: Murat Selçuk

Dansçılar:
Tuba Keleş
Duygu Beydemir
Can Bora
Müge Koçak
Mustafa Karadağ
Uzay Bayar
Önder Çevik
İdil Şener

Önder Çevik

2007’de burs alarak katıldığı New York’ta bulunan Martha Graham Scholl’da Çağdaş Dans eğitimi gördü. Ardından Impulse Tanz, Vienna/ Austria, Alvin Ailey Contemporary Dance School, New York, Merce Cunningham Contemporary Dance School, New York, Nederlands Dans Theater, Den Haag Dance Festival, Holland’da eğitim aldı. Avrupa ve Amerika bir çok burstan yararlanarak Modern Dans, Doğaçlama ve Klasik Bale Workshoplarına katıldı.. 2006’dan beri geliştirmiş olduğu Modern Dans dersleri vermekte, koreografisini düzenlediği eserlerini sergilemektedir. 1981 İstanbul doğumlu.Y.T.Ü Modern Dans Bölümünde okudu. Modern dansçı olarak CRR ve ZTDP Dans Projesinde ve uluslararası alanda projelerde sahne aldı.

Kendinden Uzak

Yaşam sade bir nitelikken hepimizin kafası gürültülerle dolu,
Kendi benliğinden uzak kitleler,yok olan seneler,
Tanımadan,karşılaşmadan belli belirsiz kayıp bir olgunluk,
Aynalara küs bir yaşam,ruhundan uzak,
Ruhun penceresi aynalardaki,bakmak istemediğin gözlerin,
Sana senden yakın ve boş gürültüden uzak…
Önder Çevik

Doğaya ve ruha ait bir dans:

Koreograf Önder Çevik’in dansı, bedenle ilişkili olduğu kadar, ruhsal süreçlerden de güç alıyor. Bu ruhsal deneyimlerin temeli ise, doğaya dayanıyor. Yüzü doğaya dönük bir modern dansçı. Dansındaki tüm nüanslar, jestler, kıvrımlar, doğadan bir yansıma. Çevik, dansıyla insanı doğadaki en sağlıklı haline ulaştırmayı, insanın tüm sistemlerini arındırmayı amaçlıyor. Önder Çevik, insan ruhunun sonsuz sevme gücü için dans ediyor.

Sedef Can

Bir yanıt yazın