Me Gusta Pera

Öğleden sonra annemle şarap içmek için uğradığımız bir meyhaneyi yazacağım bugün size: Me Gusta Pera. Fakat önce size burayı nasıl keşfettiğimizi anlatmalıyım: geçen haftalarda Samatya’yı gezdiğimiz bir tura katılmış ve rakı kültürü babalarından Vefa Zat ile tanışma şerefine nail olmuştuk. Rakı adabını öğrenme açısından çok ufuk açıcı bir gezi ve sohbet oldu, herkese tavsiye ederim. Kendisine Beyoğlu’nda en sık uğradığı mekanı sorduğumuzda bize modern bir meyhane olarak beğendiği Me Gusta Pera’yı önermiş, hem Türk mezelerini lezzetli yaptıklarını hem de dünya mutfağından çok geniş bir menüye sahip olduklarından bahsetmişti. Biz de tabi en kısa zamanda soluğu burada aldık.

Me Gusta Pera Asmalımescit Kallavi Sokakta bulunuyor. İlk dikkatimizi çeken şey çok tenha olması oldu, gerçi dediğim gibi öğleden sonra gitmiştik, akşamları daha canlı bir havası vardır diye düşünmekteyim. Mekan küçük ve şirin, mutfak açık ve içeride çalışan hanımları görmek mümkün. Temiz ve özenli gözüküyorlardı ki gerçekten benim mühim bulduğum bir konu hijyen mevzusu.  Menüyü açınca fiyatların uygunluğu hemen göze çarpıyor. Şöyle söyleyebilirim ucuz diye gittiğiniz meyhanelerin fiyatlarını düşünün ve yüzde on- on beş düşün o fiyatlardan.

fotoğraf (14)Rakı üstadından öğrendiğiniz yerde, şarap mı içtiniz dediğinizi duyabiliyorum şimdi! Haklısınız da ama saat çok erkendi ne yapalım dostlar. Bir şişe beyaz şarabın yanında haydari, patlıcan salatası, acılı ezme ve köpeoğlu söyledik. Ben genel olarak lezzetten memnun kaldım, bağımlılık yapmaz ama o fiyata da daha iyisini yiyemezsiniz açıkçası. Hem bu gözler Beyoğlu Meyhaneleri’nde ne acılı ezmeler gördü bir bilseniz! Kısacası on üzerinden en az yediyi hak ediyordu mezeler. Üstelik servis güzel; maşalar unutulmamış, garsonlar ise tetik. Bu arada annemin aklı yaprak ciğerde kalmıştı, kalmasın dedik söyledik. Benim için sakatat olayı sakattır hayatta yemem. Annem bayıldı ve lezzetli olduğunu da belirtti, bunu söyleyebilirim ama:)

Beni en çok rahatsız eden şey müzikler oldu. Önümde mezeler varken Türkçe pop hiç çekilmiyor açıkçası. Bir ara Demet Akalın üzerine Emre Aydın çaldı artık gerisini siz düşünün. O duruma hemen bir çözüm getirmeliler.

Genel bir değerlendirme yapacak olursam mekan temiz ve düzenli. Tuvaletler ve mutfak hijyen için artı puanı hak ediyor. Fiyat uygundan da öte, yemeklerin ise tadı tuzu yerinde. En kısa zamanda yine giderim gibi :). Uygun fiyatlı mezelerle rakı içmek isteyen herkese önerilir.

Meraklısına: web | twitter

 

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın