Swedish Sweetheart: Jens Lekman / 14 & 15 Şubat @Salon IKSV

Şu başlığı kendim uğraşıp buldum, sonra mort oldum ya meğer millet Lekman’a zaten böyle diyormuş! Hem hiç yaratıcı değilim, hem de çok cahilim keşke ölsem diyorum ve konuya giriyorum pek Sayın Mistiklalciler bir konser haberiyle karşınızdayız!
Yazdığı şarkı sözleriyle ön plana çıkan; sevimliliği, naifliği bir de romantikliği mevzuunda mutabakat sağlanmış bir sanatçı Jens Lekman, Garanti Caz Yeşili kapsamında ülkemize geliyor. When I Said I Want to Be Your Dog albümünü hatırlayanlar olabilir. Böyle manidar şarkı ve albüm adları mevcut, beni en çok güldürenlerden biri I Killed a Party Again’di :). Canlı performansını çıplak sesle ve sadece gitarla yaptığını söylüyorlar, bakalım göreceğiz öyle mi sahi.
Yumuşak ve sakin bir sesi var, insanı gülümseten şarkıları var e bir de gitarı eline aldı mı güzel çalıyor! Arkadaş bundan ala Sevgililer Günü etkinliği mi olur diyoruz. 14 Şubat düşmanları ve de yalnız dostlara ise, üzülmeyin ertesi gün de sizin için çalacak alınganlığa mahal yok diyorum. Bu arada internette araştırırken fark ettim Lekman abimiz daha önce de Sevgililer Günü’nde İstanbul’a gelip, Babylon’da çalmış. Yine 14 Şubat günü gelecek olmasına ekşi sözlükten bir arkadaşın yorumuyla yazımı bitiriyorum:

olm baha mısın bar şarkıcısı mısın 14 şubat günü konsere mi gelinir?’dedirten güzel şarkıcı. (the red vineyard)

Bu keyifli konseri kaçırmak istemiyorsan bir an önce biletini al diyorum!

Bir de konsere ısınmak isteyen dostlar buradan yaksın:

 

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın