Aperativo

Cuma akşamı yine İstiklal’de bir dram yaşıyoruz. Rezervasyonumuz yok ve sevdiğimiz her yer tıka basa dolu! Nereye gidelim kararsızlığından stres basıyor, bir de serde açlık var ki dostlar Hamsun’a yeniden roman yazdırır öyle bir şey. Bir anda Asmalımescit mevkiinde, karşımıza Aperitivo çıkıyor. Mekanın sakin olması (hiçbir masa dolu değildi) bize bir anda cezp edici geliyor ve kendimizi içeri atıyoruz.
Ellerimizi yemeden sipariş vermeye çalışıyoruz, seçenekler kısıtlı Akdeniz Mutfağı diye özetlemişler; tavuk-balık ağırlıklı bir menü var. Fiyatlar abartılı değil ama etrafa göre biraz tuzlu kaçıyor. Umurumuzda değil tabi midelerin sesini garson duyacak o kıvamdayız. Somon ve tavuk ızgara sipariş ediyoruz. Yanında da beyaz şarap içmeye karar veriyoruz. Seçenekler yine sınırlı, hem yerli hem uygun olarak Doluca var, ondan ısmarlıyoruz.

fotoğraf 2 (7)O dakika yeni yeni etrafımı incelemeye başlıyorum. Ortam loş karanlığa yakın, hatta restorandan çok bara benziyor. Dekorasyon şık ve zarifmiş diye konuşmaya başlıyoruz ilk kadehleri yudumlarken. Ancak o vakit neden her yer dolu da burası boş diye düşünüyorum. Hani bir şüphe de düşüyor içime çok mu kötüdür yemekler gibisinden.

Masaya önce tipinden ötürü mozzarella sandığım domates-peynir-zeytinyağı üçlüsü geliyor, lakin beyaz peynir olduğunu biraz geç keşfediyoruz. Nasıl bir şey diye merak edenler fotoğrafa bakabilirler. Biliyorsunuz benim peynirle aram yok, yemek gelen dek dişleri sıkmaya devam ediyorum.

fotoğraf 1 (6)Yazı boyunca açlığı vurgulamamın en temel sebebi, aslında önümüze ne gelse beğenecek olmamız gerçeğiydi. Fakat üzülerek söylüyorum ki yemeklere ancak vasat denilebilir. Servis ise dakikalar ilerledikçe zayıflıyor. Bizden sonra sadece iki masa daha dolmasına rağmen garsonun dikkatini ne yapsak çekemiyoruz. İşte bunlar hep eksi puan oluyor.

Diyeceğim şu ki fiyatlar o lezzete ve servise bir gömlek büyük geliyor. Yazık olmuş diye düşünüyorum zira böyle güzel yer açıp, yatırım yapıp da düzgün bir mutfak oturtamamak kötü bir durum. Açık konuşayım bir daha yemeğe gitmem belki yine her yer kalabalık diye sakinlik aradığım vakit bir kadeh içmeye uğrarım o kadar.  Gönül rahatlığıyla önerir miyim? Hayır. Sakin içki muhabbeti yapılır mı? Evet.  Yani önerim risk almayın, mekanı bar olarak kullanın.

Sedef Can

Bir yanıt yazın