Babylon

Demiş ki Jimi Hendrix “Music is a safe kind of high.” Üzerinde bu alınıtının olduğu tişörtüme sahip olmama ve Nouvelle Vague’dan Moriarty’e, IAMX’den Chinawoman’a ve daha sayamadığım konserlerde eğlenmeme, müziğe doymama ve güzel anılar toplamama neden olan Babylon’u nereden anlatmaya başlasam ki…

Sanırım 5 yıl kadar önce iki arkadaşımla “Bu akşam ne yapsak ne yapsak?” sorusuna en güzel şekilde cevap veren Babylon’u seçmemizden başlardım. Brazzaville ile tanışmamı sağlayan spontane bir konser sonrası mekanın aralıklarla misafiri oldum severek.

20130109_220442

Eğer müzik hayatınızda bir yer tutuyorsa ve canlı performanslardan benim kadar keyif alıyorsanız ha bir de Babylon’a lojistik olarak yakın bir yerdeyseniz buradan uzak durmanız için hiçbir sebep göremiyorum. Ayrıca birçok müzik türünden grubu, sanatçıyı bizlerle buluşturan Babylon’u sevilesi yapan yanlarından biri teknik donanım ve akustik açısından diğer mekanlara oranla seyirciyi tatmin etmesi. Mimari olarak iç mekanın keyif vermesi de cabası.

20131026_004229

Gelelim konser gecesi mekan tavsiyelerine; eğer cimriliğiniz tutmazsa (bazen tutar bilirim) en iyi seçenek fazla eşyalarınızı vestiyere bırakmanız. Erken gidip aa boşmuş bir köşeye koyarım bir şey olmaz demeyin o mekan dolar inanın bana. Ya aklınız eşyalarda kalır ya da elinizde taşımak zorunda kalıp pek keyif alamazsınız o kalabalıkta. Klasik Türk davranışlarından biri olan son anda gelmek veya geç gelmek ritüeli burada da işliyor unutmayın. Bir de yorgun olduğunuz bir akşam gittiyseniz balkon demirlerine dayanıp konser izlemek de bayağı yardımcı olabiliyor. Ama sizin gibi düşünenler de mutlaka var bu nedenle erken gitmek akıllıca olabilir. Son olarak elektronik ağırlıklı bir gece olacaksa hoparlörlerin bulunduğu köşelerden uzak durun. Emancipator konser gecesi kulaklarımın çektiği acıyı hâlâ unutmam.

Konser veya başka bir sanat etkinliği için İstanbul’un en iyi eğlence mekanlarından biri olan Babylon’u henüz ziyaret etmediyseniz ya da ara verdiyseniz yaz sezonuna girmeden bir etkinliğin ucundan tutun derim. Yoksa Eylül’e kadar beklemeniz gerekecek.

20131102_002413

Meraklısına: web | ekşi | twitter | face | instagram

[sfoursquare uid=22179935 vid=4b4ef332f964a52091f726e3]

İşbu yazı Hüseyin’in çeşitli motivasyon çabalarıyla yazdırılmıştır herhangi bir zorlama yoktur, bilginize. Şaka bir yana verdiğim aranın süresiz olarak bitmesine neden olması dileğiyle^^ Fotoğraflar da arşivimden söylemesi ayıptır.

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)
One comment to “Babylon”
  1. Pingback: mistiklal.com | Babylon 2015 Konserleri açıklandı!

Bir yanıt yazın