Komodor

komodor_mistiklal_1Ben burayı yazmayı nasıl unuttum merak ediyorum. Sık sık dostlarımı götürdüğüm bir yerdir. Özellikle mekana ilerlerken içinden geçtiğimiz Karaköy’ün ıssız kalabilmiş sokakları karşısında “biz nereyeeee” melodisiyle etraflarına bakınmalarına bayılırım. Kurbanlarını ağın merkezine çeken örümcekler gibiyim. Mekan Kılıç Ali Paşa Camisine daha yakın sokaklardan (Denizciler Sok.) birinde; eğer nargilecilerin karşısındaki kuru fasülyecinin yanından girerseniz düz devam edince sol köşede göreceksiniz.

Mekan deneyimini anlatmadan önce biraz özel bilgiler vereyim, öyle Google’da bulamayacağınız türden. Çünkü birebir yaşandı. Vakti evvelinde eski kız arkadaşımın ailesi aynı dükkanı, ki o zaman esnaf lokantasıydı, kiralamak ve dönüştürmek istediler. Keşke o halinin fotoğrafları bende de olsaydı, çünkü salaş hali de güzeldi. Kirası çok uygundu fakat çevresindeki bir sürü mekan henüz açılmamıştı ve ilk olma riskini almak gerekiyordu. Nihayetinde bir türlü emin olamayarak bu fırsatı kaçırdılar. Gezi olaylarının patlamasıyla insanlar Taksim’e çıkmaktan çekinir olunca zaten popülerleşmesi an meselesi olan Karaköy bir anda patladı. Beyoğlu’ndaki işletme sahipleri buralara el attı, yenileri de açılıyor. “An” meselesi işte.

10Gelelim Komodor’un kendisine. Adı bir denizcilik terimi (Commodore), kısaca Amiral’in alt pozisyonu. Duvardaki boydan fotoğrafıyla meşhur abimiz de muhtemelen böyle bir zatı temsil ediyor. Hemen yanında tuvalet kapısı var, girince kapandığından emin olun. Biri boş mu der açarsa bütün Karaköy’e selam çakarsınız: Komutanım!

hektor_pizza13. Time-out Yeme-İçme Ödülleri En iyi Minik Mekan kategorisinde finale kalan bu mekan, Akdeniz mutfağıyla daha doğrusu pizza çeşitleriyle biliniyor. En eğlenceli yorumuyla lahmacundan hallice ince pizzalarından resimdeki Hektor ve Milas ilk tercihiniz olabilir. Üstelik sevgili dostum Gülden gibi vegansanız size özel pizzaları da var. Ayrıca soda ile çeşitli bitkilerin karışımından yapılan özgün içeceklerini de deneyebilirsiniz. Öyle hemen limonata demeyin yani. Aç değilseniz asma altına uzanan dışarıdaki masalarında birer kahve içebilirsiniz. Yeri gelmişken söyleyeyim, dışarıdan bakınca camlar temiz olmadığından içerisi hoş gözükmüyordu son gidişimizde.  Önemli olduğunu düşünüyorum. Unutmadan wireless şifresi de gülümsetiyor: komodor64

6Uzun bir aradan, bir sürü mevzudan sonra yazabildiğim ilk mekan yazımın fotoğraflarında emeği geçen İsmail‘e ve stil bloğu (Jeans, Love & Stuff) sahibi yeni dostum İrem‘e teşekkür etmekten mutluluk duyarım.

11

Meraklısına:  face | ekşi 

[sfoursquare uid=22179935 vid=513e1008e4b02ba21ecb648b]

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın