Last2Hour @Gümüşsuyu Tekel / 12 Eylül

Fotoğraf0467Geçmiş bir etkinlik hakkında yazarak gelecektekiler için size fikir vermek isterim. Dün daha keyifli bir Cuma için ilk defa katıldığım ama epeydir aklımda olan bu organizasyon; gerek ana fikri, gerekse icra edilişi ile  başarılı bir start-up hikayesi diyebilirim. Ya da devletin stratejilerine karşı De Certeau’nun dediği gibi zayıfın sanatı olan bir taktik cevap.

Gümüşsuyu Tekel Önü

Gümüşsuyu Tekel Önü

Önce olayı özetleyeyim. İçki yasağının başladığı saat olan gece 10 yani 22.00’da bitmek üzere yasaktan önceki “son 2 saat” boyunca DJ eşliğinde herhangi bir Tekel’in önünde takılmaca diye özetlenecebilecek kadar yalın bir fikir. Tabi bu Tekel hangisi olacak, önceden duyuruluyor.

Şimdi hikayesine geçelim. Dostlar sağolsun, dün fikir-ekibinden Alican’ İnal’la da konuşma fırsatım oldu. Herkes mimar olunca işler kolaylaşıyor. Elimizde Miller’ın ışıldayan biraları ile sohbet ederken ilk sorum tabi ki “Nasıl başladı bu iş?” oluyor. İçki yasağının çıkmasından 1-2 ay sonra aynı mahallenin insanı olmaları sebebiyle muhabbeti önceden kurdukları Tekel sahibi ile yasağın etkileri üzerine konuşurken, “sahip” burayı –belki de kapatıp– club ya da bar gibi bişeye döndürmenin daha iyi olabileceğini söylüyor. O an ekipte ampuller yanıyor.

Fakat gün doğduğunda unutulan fikirler gibi karanlıkta kaybolmuyor bizim ampul. İlk deneme kendi diz üstü bilgisayarları ile, 20 kadar arkadaşlarının eşliğinde Beşiktaş Tekelist’te gerçekleşiyor, bu yüzden etkinliğini adını hâlâ Tekelist sananlar var-mış. Hep beraber söylüyoruz: Last 2 Hour (last-tu-ağur)

Fotoğraf0464Sonrasında gittikçe duyulan bu doğaçlama etkinliğin kalabalığı sokaklara taşıyor ve ekip bir süre ara veriyor. Hem resmi izinler, hem olgunlaşma açısından bu bekleme faydalı oluyor. Medyada yer bulmalarının kazandırdığı “tanınırlık” Redbull gibi firmaların onlarla iletişime geçmesini sağlıyorr. Şu an Miller kendi DJ’i ve güzel sarışın kızları ile fikre destek veriyor. Bir sonraki last2hour ise Moda da olacakmış. Bilginize.

Fotoğraf0468

DJ ve Tekel

Şahsi fikrim tam bir “altlık organizasyonu”. 5 liraya bira içip, Cuma gecesine başlamak paha biçilemez… ya da pahabiçilebilir mi desem? Ekip kaliteyi bizzat katılarak denetliyor, belirli bir tecrübe de oluşmuş. Kitle iyi, ortam iyi, müzikler iyi. Dizi-film gibi oluyor bitince. Haftaya devam diyorsun. Fakat, winter is coming! Gerçi insanlar montlarıyla da gelmişler yağmurlu günlerde. Bakalım NOW. ekibi daha neler yapacak? Belki bizde Ekim’deki beşinci yaşımızı sokakta kutlarız, ne dersiniz?

Meraklısına: web | twitter | facebook | ekşi tekelist

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın