Jack White / 7 Kasım @Black Box İstanbul

jack_white_58022“Evrene söyle Jack White’ı canlı izlemek istiyorum.” diye paylaşmışım zamanında bir arkadaşın Last fm duvarında. O aralar pek modaydı bir şeyleri evrenden istemek, biz de uymuşuz ya neyse. O değil de bu istek gerçek oluyor. Jack White ilk Türkiye konserini, Lazaretto albüm turu kapsamında 7 Kasım’da Black Box İstanbul’da vermeye geliyor.

Adeta bir Tim Burton filminden çıkmışcasına ortalıkta dolaşan Jack White günümüzün en üretken ve yetenekli müzisyenlerinden. Son albümü Lazaretto son yirmi yılın en çok satan plağı olurken, Rolling Stones dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri olarak gösterildi.

Sanırım hâlâ bir ergen olsaydım duvarımda bir posteri olurdu dediğim müzisyen, ilk hayatımıza 1999 yılında Meg White* ile birlikte kurduğu The White Stripes grubuyla girdi. Ardından The Raconteurs ve The Dead Weather gruplarının da kurucu üyeliğini yapan Jack White, 2011 yılında ise bize kötü bir haber -The White Stripes dağıldı- verse de çıkardığı iki solo albüm ve çeşitli düetler ile kendisini affettirdi diyebiliriz. Rock, alternative rock, garage rock, blues rock, country, folk etiketleri müziğini tanımlarken kendine has duruşu, tarzı ve bitmek bilmez enerjisiyle umarım uzun seneler boyunca müzik piyasasındaki yerini korur diyerek evrene bir istek daha gönderdim.

İstanbul’un kapalı konser salonu eksiğini doldurmayı hedefleyen, geçtiğimiz haziran ayında kapılarını Travis konseri için açan Black Box’ı da deneyimlemek isterseniz ve tabi ki eski-yeni birçok şarkısını çalacak olan Jack White’ı kaçırmak istemiyorsanız acele edin derim. Biletler tükenebilir.

Konser bileti için tıklayın! Black Box’a nasıl gidilir?

Amme hizmeti olarak: Lazaretto turu boyunca verdiği konserlerdeki genel setlist

*Mistiklal dedikodu servisi sunar: Bazıları Meg White’ı kız kardeşi zannetse de eski karısı olduğu ve Tansu Çiller’in yaptığı gibi kocasına soyadını verdiği ayrıca The White Stripes kariyerleri boyunca tematik olarak kırmızı, beyaz ve siyahdan başka renk kıyafet giymedikleri gibi bir daha işinize yaramayacak gereksiz bilgileri de buraya iliştirmek istedim.

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)

Bir yanıt yazın