Mistiklal 3.0 – Siz olmadan asla!

mistiklal_5yil_logo

Bir gelişimin analizini yapmayı, haberini vermeyi çok seviyorum. Başladığı noktaya bakıp adım adım takip etmek, istikrarı görmek insana güven ve dolayısıyla mutluluk veriyor. Mistiklal de sakin; ama mutlu mutlu yürüyen, hatta kendi kendine gülümseyen bir proje. İlk adımlarımıza bakmak isteyenler buradan her önemli değişiklikte kaydettiğim notlarımı okuyabilir.

Bakıp geri geldiyseniz; kendi aramızda Versiyon 1.0 için “amötör bir başlangıç”, Versiyon 2.0 için “profesyonel tavra geçiş” dediğimizi söyleyerek devam edelim. Geçen sene 28 Ekim‘e yani ilk yazının yayınladğı 2009 tarihinden sonraki 4.yılımızı tamamlayış gününe denk gelen bu Mistiklal 2.0 açılışını senelik olarak güncellemeyi planlamıştık. 5. yılımızı doldururken — Vay be o kadar oldu mu? — sözümüzü tuttuk, önemli kararlar aldık ve uygulamaya başladık.

Bir senenin özeti

Sosyal medya takipçi sayımızın ciddi oranlarda arttığını söylemeliyim. Facebook sayfamız %200, Twitter hesabımız %900 civarında bir artışla kendi rekorlarını kırdırlar. Ciddi bir yaklaşımla nelerin kazanılabileceğinin güzel bir örneği.

Yeni sürümde neler var?

1. Her Yer (ama her yer!)

Duyurusunu yaptığımız “her yer” kategorisini yayına alıyoruz. İstiklal Caddesi’nin özel sitesi olmayı koruyarak, sınır tanımadan her yerdeki mekan ve etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz artık. Bu yeni yılımızda bu süreci sizlerle birlikte deneyeceğiz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, yorumunuz nedir paylaşırsanız seviniriz!

2. EKİP (her şey senin elinde!)

İlk günden beri kişi ayırt etmeden adeta Mevlana gibi “kim olursan ol yine yaz ” şeklinde tanıdığımız tanımadığımız herkesi yazarlığa teşvik etmeye çalıştık. Yazmak için gezmek, gezmek için yazmak iç içe geçmeye başladıkça alınan keyfi anlatmak istedik. Bugün artık sadece keyif değil, sergilerin öngösterimlerine çağrı; tiyatrolara ya da konserlere davet alıyoruz. Bu güzelliklerden yararlanan “yazan yazarları” da artık EKİP adıyla anıyoruz, yani kendi sayfaları, kartvizitleri ile hayatın tadını çıkartanlar! Siz de daha çok yazarsanız, belki bir gün şirinleri bile görebilirsiniz 🙂

3. Lonca (mistiklal’de yer almak)

Bugüne kadar denediğimiz, düşündüğümüz; kısaca bize bağlantı ve gelir sunan tüm hizmetlerimizi (bunları tek tek açıklayacağız) tek başlık altında topluyoruz. İlk amacımız sevdiğimiz mekanlarla sıkı-samimi bağlar kurmak. Böylece siz çok okuyanlara indirimler, çok gezen EKİP yazarlarımıza da avantajlar sunmak istiyoruz. Yoksa para kazanılır.

4. Gönüllülük (Çılgın -olmayan- Projelere destek verin!)

Bunu nasıl anlatsam. İstiklal Caddesi’nin bugünkü halini görünce bir mimar, bir yazar, bir İstanbullu olarak elimi taşın atına koymak istiyorum. Ekip olarak aynı düşünceyi paylaşıyoruz ve bu doğrultuda fikir üretmeye hatta ufak ufak uygulamaya da başladuk. Fakat daha kalabalık olmalıyız. Sen olmadan yapamayız. Düşünceleri ve iş yükünü paylaşmadan, kamusal nitelikte projeler başlatmak doğru olmaz. Lütfen ilgileniyorsanız çekinmeyin.

5. Mistiklal VIP

Belki farketmişssinizdir, ekipte çok sayıda mimar var. Bolca mekan da geziyoruz. Bu iki görgüyü birleştirmek, işletme sahiplerine iç mimari tasarım ve konsept hizmeti sunmaya karar verdik. Bu doğrultuda ilk projemizi de İstiklal Caddesi’ndeki bir kafede –kısmen– uyguluyoruz. Yakında haberlerini paylaşacağız. Siz de ilgileniyorsanız info@mistiklal.com adresine başvurabilirsiniz.

Siz olmadan asla!

Kişilerin özveri ve gayretleri, gezileri ve yazılarıyla büyüyen mistiklal; asıl okuyanlarıyla var olan bir yerdir. Gelecekte daha fazla kişi ve kurumla daha çok bir araya; birlikte üretmek istiyoruz. Bu yüzden yeni dönemin adı çok net: “Siz olmadan asla!”

Şimdilik bu kadar. Bir kutlama düzenlemedik; ama belki seneye doğum günümüzü “sizinle” birlikte kutlarız… Kim bilir?

 

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın