Mizah Buluşmaları / 5-26 Kasım @Akbank Sanat

Akbank Sanat Kasım ayı boyunca yine güzel etkinliklerle karşımızda. Mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Akbank Sanat Mizah Buluşmaları 5 Kasım itibari ile başlıyor. Bir ay boyunca her Çarşamba 19.30 – 21.30  saatleri arasında Türk mizahının usta isimlerinin konuk olacağı söyleşiler düzenlenecek.

İlgilenen için program şöyle:

5 Kasım: Atilla Atalay

GetImage

Türk mizah yazarlığı tarihinin köşebaşlarından biri olarak kabul edilen “Sıdıka” karakterinin yaratıcısı Atilla Atalay, mizah yazıcılığının sosyal ve ruhsal karmaşasını analiz ederek, 1870’den beri bir İstanbul geleneği olan mizah dergilerinin ve adeta dergilerde büyüyen mizahçı yazar kuşağının temsilcisi olmanın derinliklerine dalıyor.İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Atalay, GırGır, Fırt, Hıbır gibi efsanevi mizah dergileriyle birlikte bir süre haftalık olarak yayınlanan Gazete Pazar’da ve Milliyet Gazetesi Kültür Sanat Eki’nde köşe yazıları yazdı.“Sıdıka” adlı tiplemesi Atıf Yılmaz ve Mahinur Ergun’un yönetiminde televizyon dizisi olarak çekildi. Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay için yazdığı “Gelecekte İnecek Var” adlı mini televizyon dizisi yazdı.

12 Kasım: Cihan Ceylan

GetImage (1)

Yeni kuşak karikatüristler arasında en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen Uykusuz dergisi çizeri Cihan Ceylan, Akbank Sanat Mizah Buluşmaları kapsamında katılacağı söyleşide, genç kuşağın karikatürle ilişkisini ve sokağın nabzını anlatacak. “Espri” denen nesnenin değişken algı kodlarını pratik deneyiminin süzgecinden geçirecek. Kemik dergisinde çizdiği karikatürler ile yıldızı parlayan ve tanınmaya başlayan çizer, Uykusuz dergisinde yarattığı “Sami” karakteri ile büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. Kendine özgü tekniği ve espri anlayışı ile son dönemin en çok okunan isimlerinden biri olan Cihan Ceylan, mizah yolculuğunu katılımcılar ile paylaşacak.

19 Kasım: Ata Demirer

GetImage (2)

Günümüz mizah dünyasının en önemli isimlerinden biri olan usta sanatçı Ata Demirer, Akbank Sanat’ın konuğu oluyor. Ata Demirer, etkinlik kapsamında yazar ve oyuncu kimliği ile sinema, sahne, televizyon ve müzik macerasını, mizah tekniği ve piyasa koşulları bağlamında hikayeleştirerek modern meddahlığın hâletiruhiyesini anlatacak.“Avrupa Yakası” adlı dizide üç sezon boyunca canlandırdığı “Volkan” karakteri ile yıldızı parlayan sanatçı, Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen “Osmanlı Cumhuriyeti” adlı filmde Osmanlı padişahını canlandırdı. İzlenme rekorları kıran “Eyyvah Eyvah” serisinden sonra merakla beklenen filmi 2012 yılında “Berlin Kaplanı”yla izleyicilerinin karşısına çıkan Ata Demirer, 2014 yılında “Eyyvah Eyvah” serisinin üçüncü filmini çekti.

26 Kasım: Demet Akbağ

GetImage (3)

Türk sinemasının en önemli kadın komedi oyuncuları arasında yer alan Demet Akbağ, oyunculuğun ve güldürme sanatının inceliklerini kendi bakış açısıyla izleyicilere aktarıyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ve FIBRESCI Ödüllü filmi “Kış Uykusu” ile kariyerine yeni bir boyut kazandıran başarılı oyuncu, Akbank Sanat’ta sinema ve tiyatro serüvenini anlatıyor.Altın Portakal, SİYAD ve Altın Kelebek gibi önemli ödül törenlerinde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen sanatçı, “oyunculuk” mesleğinin ve güldürme sanatının nasıl günde 24 saat süren bir mesaiye dönüştüğüne dair teorik ve pratik birikimlerini paylaşacak.

Sedef Can

Bir yanıt yazın