Solera Winery

Sevgili okuyucular,

Yeni mekanımız bizim oralardan İstıklal caddesinden geliyor. Slow bir cuma gecesi planladınız, 2 kadeh bir şey içeyim üzerine de sinema yaparım dediniz (Fransız gençliği eğlence anlayışı)  ya da iş çıkışı yorgunsunuz sevgilinizle 2 kadeh atıp eve çekilelim diyorsunuz. O zaman doğru yerdesiniz!IMG_5523

Mekanımız adından da anlaşılacağı üzere envai çeşit şarap barındırıyor bünyesinde. Ayrıca fiyatlar da gayet makul. Kadeh fiyatları 10 tl ile başlıyor max 14 tl ye kadar çıkıyor. Şayet şişe açtıracaksanız, fiyatları 50 tl civarında.

Ancak içki menüsünde bulunan bu çeşitlilikten yemek menüsünde eser yok. Şayet açsanız gitmeden önce bir altlık yapıp öyle gidin derim ben. Biz gittiğimizde aç olduğumuz için o ufacık menüde yer alan her yiyeceği denemiş olduk. Hemen şunu söyleyeyim tatlı kırmızı biberden yapılan ezmeyi masaya geldiği gibi bitirdim. Yedikçe yiyesi geliyor insanın, tam kıvamında bir meze. Kuru patlıcan dolması da gayet başarılıydı. Pirincin kıvamı çok iyiydi. Ancak yaprak dolmasının pek bir numarası yoktu. Ana yemeklerden de körili tavuğu denedik. Sosunun tadı lezzetli olmasına rağmen tavuk sertti. Daha sonrasında sipariş ettiğimiz atıştırma tabağı ise hafif yanık kokuyordu. İçerisindeki böreğin, kızarmış soğan halkalarının ve patates kızartmasının tadı yerindeydi ancak tabağa bir yanık kokusu hakimdi. Biz porsiyonların ufaklığından ötürü hala aç olduğumuz için fazla sorgulamadan bu tabağı da silip süpürdük.

IMG_5522

Mekan dekorasyonuyla içinizi ısıtıyor ancak mekanın küçüklüğü ve kalabalık oluşu bir süre sonra insanı yoruyor. Ayrıca masalar da epey ufak. Yemek servisinden öte, içki servis edilmeye yönelik olduğunu düşündürttü bana.

Yemek menüsü bakımından gözümüze giremeyen mekan şarap çeşitliliği, dekorasyon ve ücretlerin makul oluşuyla beğenimizi aldı.

P.S. öne çıkarılan görsel taksimmekan.com’dan alıntıdır.

Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)

Bir yanıt yazın