Kronotrop Cihangir

Mistiklal’de Kronotrop’u daha önce de, Galatasaray’daki yerindeyken, yazmıştık. Yeni yeri, gerek atmosferi gerekse Cihangir’de tam meydanda, Firuzağa Camii’nin hemen karşısındaki rahat ulaşılabilir konumuyla diğerinden farklı.

Yok, kahve çekirdeği şöyle kavruluyormuş, yok Kenya’dan Etiyopya’dan geliyormuş… Ben pek anlamıyorum; fakat tadından anlarım arkadaş! Bu mekan açıldı ve biz buradan çıkamaz olduk. Ayrıca açıldığı zamanlar (diyeceksiniz ki ne kadar oldu ki bu mekan açılalı. Evet fazla olmadı fakat iki farklı Kronotrop var bizim için. Keşfedilmeden önceki ve keşfedildikten sonraki) huzurlu bir mekandı. Şimdi ise ne zaman gitsek kalabalıktan içeri girilmiyor. Ordan burdan sandalye bulup oturmaya çalışıyoruz. Özellikle hafta sonu kapıdan içeri dâhi giresi gelmiyor insanın. Hafta içi sabahın köründe bile sıra olduğu oluyor. Mekan bunlara rağmen sıcak atmosferi ve kahvelerinin tadıyla bizi bünyesine her seferinde çekmeyi başarıyor.

En önemli sıkıntılardan biri kahve bardaklarında farklı ölçeklerin olmaması. Küçük, orta ya da büyük boy diye bir şey yok. Ben şahsen yöntemi take-away (kağıt bardak) almakta buldum çünkü özellikle soğuk seçeneklerde servis edilen bardaklar çok küçük; fakat kağıt bardaklarda boy seçenekleri mevcut.

Kronotrop’da envai çeşit ürün yok, sadece kahve ve şansınız yaver giderse yanında atıştırabileceğiniz birkaç farklı kek türevi yiyecek var. Kahve çekirdeklerini dünyanın farklı yerlerindeki üreticilerden doğrudan alıyorlarmış. Bu çiftliklerin özel yanı “sürdürülebilir tarımla üretim” yapıyor olmaları. Kronotrop’un kahvesini fabrikasyon olmaması dolayısıyla da tercih edebilirsiniz.

2

Oldu da boş bir anında yakaladınız mekanı, işte böyle zamanlarda dışarıda oturup gelen geçeni seyretmek ya da içerideki koca koltuğa gömülmek apayrı keyifli. Elinize bir dergi alıp uzun uzun oturulabilecek bir mekan.

Personel ise gayet güler yüzlü. Eğer meraklısıysanız kahve hakkında sorular sorabilirsiniz uzun uzun anlatıyorlar.

3

Kronotrop bizim son zamanlardaki favori mekanlarımızdan. Siz de gidip bir deneyin sevgili okuyucular.

P.S. Görseller zomato.com’dan alıntıdır.

Meraklısına:  webmail | twitterface ekşi mekanist



                         
Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)

Bir yanıt yazın