Şair Leyla Bistro

wall

Neden Beşiktaş? Beyoğlu’nda yer mi kalmadı yazacak?

Beyoğlu’nu tüm hatalarıyla seviyoruz, sahipleniyoruz. Özellikle İstanbul’da okuyanlar için ayrı bir yeri vardır o kalabalığın, sokaktaki taşların altında pusuda bekleyen, üzerine bastığınızda paçalarınızı ıslatan su birikintilerinin.

O eski tadı kalmadı artık göz bebeğimiz İstiklal Caddesi’nin. Eski derken kravatla dolaşılan zamanlardan bahsetmiyorum tabi ki. Yakın geçmiş, bi kaç ay öncesi belki de.

Sokak kullanımlarının kısıtlanması ve zamanla konforsuz hale gelmesiyle, insanların haklı olarak yeni yer-mekan arayışları da beraberinde geldi.

Eski Beyoğlu. (www.mimdap.org)

Eski Beyoğlu. (www.mimdap.org)

Karaköy ve Beşiktaş bu anlamda ilk iki sırayı paylaşıyor dersem yanlış olmaz sanırım.

Geçmiş zaman, bir arkadaşım Taksim’de gideceği, muhtemelen iki kişi için 250 TL öngörülen mekanlardan biri öncesinde, bir iki bira içebileceği ekonomik mekan arayışını benimle paylaştı.Açıkçası çok fazla alternatif gelmedi aklıma. Gelenleri de, başka birçok güncel sebepten dolayı elemek durumunda kaldım.

Ne gariptir ki, sayısının tahmin bile edilemeyeceği kadar çok mekana sahip olan Beyoğlu’nun yerine Beşiktaş geldi aklıma. Taksim’in hemen altındaki Beşiktaş, çılgın bir gece öncesinde ”altlık” yapmak için en ideal mekanlara sahip,  Aralarında saygılı bir görev paylaşımı var adeta.

Konuyu çok fazla dağıtmak istemiyorum; ama belirtmekte fayda var: giriş bölümünü bu kadar uzun tutmamdaki amaç, ilk yazım olmasından mütevellit üslubumu açık etmek biraz, biraz da sonraki yazılarımın hangi çerçevede olacağına dair fikir altyapısı oluşturmak sizlerde. Affınıza sığınarak tabi.

Peki “Şair” burada ne anlatmak istedi acaba?

 

Beşiktaş’ın yükselen değeri Şair Leyla.

genel
Ömür (mekan sahibi), işin çekirdeğinden, garsonluktan, gelen birisi ve işini oldukça iyi yönetiyor. Sezonluk da olsa, ”Poeta Leyla Tapas & Wine” adıyla, Sortie’de tecrübe edebileceğiniz bir mekana da sahip kendileri. İşlerinde ne kadar profesyonel olduklarına ışık tutması adına önemli diye düşünüyorum.

outside01Bir mekanda ne ararsınız bilmem; ama ben neredeyse aradığım her şeyi buluyorum burda. Menüsünün genişliğinden ışık ve ses seviyesine “her şey olması gerektiği gibi”. Biraz ironi katmak gerekirse eğer, samimi ama seviyeli, sakin ama enerjik, kaliteli ama bi o kadar da ekonomik. Müzikleri, yemekleri ve gurme şaraplarıyla tam bi’ “Beşiktaş Mekanı”. Kışları faaliyete giren üst katında özel organizasyonlarınızı yapabiliyor, istediğiniz müzikleri kendi playlistinizden dilediğiniz  gibi çalabiliyorsunuz. Sadece sizle ilgilenen garson arkadaşımız da cabası.

bar_birleik

Çalışan herkesin işini severek yaptığı o kadar hissediliyor ki, kalkıp bi önlük de sizin giyesiniz geliyor.

inside01Guinness biralarının soğukluk derecesi, Lynchburg Lemonade’in mükemmel dengesi, Margaritanın feminen ve lezzetli hali tecrübe edilmesi gereken bir çok şeyden bir kaçı.

Hafta sonları odun sobası yakıp üzerinde kestane pişirilmesi de ev sıcaklığını hissettiren çok ince bir düşünce…

margarita_dic

Nefis Margarita.

Beşiktaş’ın samimi ortamında, hiç sırıtmadan uzun zaman yerini koruyacağa benzeyen Şair Leyla Bistro’ya bir uğrayın derim. Tüm bunları gören ama yine de arttırmak isteyen  Şair Leyla Bistro, iç mimarisinde bir tadilata giderek yeni yüzüyle karşınızda olma planlarını da saklı tutuyor (out of record).

Yazdıklarımın aksine rastlarsanız da ben buralarda olacağım.

Ha! Bir de, buraya aç gelin, sarhoş çıkın. Yemeklerini ve kokteyllerini hakkıyla denemek adına….

Tekrar görüşmek üzere,
Sevgiler.

 

Meraklısına: web |  facebook | ekşi

[sfoursquare uid=22179935 vid=5093f0bfe4b08bdedee85958]

 

Mustafa Salih
Latest posts by Mustafa Salih (see all)
2 comments to “Şair Leyla Bistro”
  1. Pingback: mistiklal.com | Dandin Bakery | Karaköy

  2. Pingback: mistiklal.com | Dandin Bakery

Bir yanıt yazın