Dandin Bakery

10897987_10153041795132722_8910429099308144494_n

Foto: Vogue Türkiye Facebook

”Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün.” artık hepimizin aşina olduğu bir ‘dost azarı’dır tabiri caiz ise. Söz konusu mekanımız ise bir virgül daha atıyor cümlenin devamına: ”…(virgül) gördükleri gibi ol.”

‘Less is more’ olduğu kadar ‘zor’dur da..

Biz nasıl görüyorsak öyle görünmeye dünden hazır bir mekan. Psiklojiniz ne olursa olsun ona göre şekillenmek adına geçmemiş sarı çizgiyi. Lafı daha da dolandırmak gerekirse, “Less is more” olduğu kadar ”zor”dur da; ama burası onu gayet iyi başarmış.

outside01

Sokak boyunca devam eden asma, mekanın doğal ve sade atmosferiyle uyum içinde.

…televizyon üzerine dantelli örtü seren bir annenin isyankar çocuğunun tepkisi…

Karaköy’ün kendine has oluşagelen mimari şekillenmesi içinde, gerek dış cephesi, gerekse dekorasyon tarzları ve aydınlatma seçimleri kontrast bir görsel tavır içinde.

Mekana girdiğinizde, lazım olur diye, yoğurt kabından kavanozlara her şeyi saklayan, televizyon üzerine dantelli örtü seren bir annenin isyankar çocuğunun tepkisini görebiliyorsunuz. Malum; teşbihte hata olmaz, dimi?…
Mimari anlamdaki sadeliğini isim seçimiyle de desteklemişler: “Dandin Bakery”.

inside01

‘Less is more-zor’

Mekanın önünden geçerken, camda yazan ”bakery” ve dikkatlice bakmadığınız sürece göremeyeceğiniz masada duran siparişler dışında içerde ne bulabileceğiniz konusunda herhangi bir ipucu yok.

Bazılarımız mekanı ilk tecrübe edeceği sırada bu durumdan tedirgin olup, daha iyi bildiği bir mekanı tercih edebilir tabi. Bende uyandırdığı tepki ise tam tersi. Belki de sürprizleri sevdiğimden, menüde ne bulacağımın merakıyla dalıveriyorum aniden içeri.

Bilgisayarımı açıp işime gücüme bakarken bir filtre kahve söylüyorum. Peki isminde Bakery geçen ve tahmin edebileceğiniz üzere menüsünde kendi yapımları olan fırın ürünlerini bulabileceğiniz yerde neden kahve-yanı söylememiş olabilirim?

Mekan atmosferindeki samimiyeti, maalesef, servis elemanlarında bulamadığım için tahminini yapan bana ulaşırsa hediyesi hazır..

Yeni mekandı o zamanlar ve doğal olarak bilgi almak istedim ürünlerle ilgili; ama onlar ürünlerini gösterip elletmemek niyetinde, snob bi’ üslup takınınca, kahvenin yanında gelen minik kurabiyeye talim ettim. Fakat yediğim kadarıyla lezzetli olduğunu söylemezsem haksızlık etmiş olmaktan korkarım; yılandan daha fazla.

https://www.facebook.com/DandinBakery/timeline

Foto: Facebook sayfalarından

Yemek ve kahvaltı da bulabileceğiniz Dandin Bakery’de, beyaz veya kırmızı farketmez, et içeren hiçbir sunum yok. Pancar çorbası, sebze köftesi, pancarlı salata ve yine sebzelerden oluşan meze kıvamında yemek sınıfına giren tabaklar mekanda bulabileceğiniz sözüm ona yemekler.

Hemen karşısında Baltazar varken biraz işkence gibi geliyor bana bir Adanalı olarak ama seveni vardır illaki. Sevene saygımız sonsuz, ben kahve, kurabiye ve belki de pastaları için tercih etmeye devam edeceğim.

genel

Dış mekan kullanımı.

Karaköy ve Beşiktaş’ın tercih edilmeleri üzerine daha önceki yazımda epeyce değindiğimden (bkz. Bistro Şair Leyla) kısa kesmek niyetindeyim; ama demeden de edemeyeceğim: Sokakla yaşayan bir semt olan Karaköy’deki mekanımız, yazlık kullanım için maalesef pek uygun görünmüyor halihazırda bulunan iki masasıyla (zabıta abilere selam olsun).

Hadi izin çıktı diyelim. Zemin müsait mi? Çok bakımsız bir girişi olduğunun farkındayım ama kullanamayacağı alana yatırım yapmamakta biraz da olsa haklı değil mi (isyan içerir)?

…soğuk içiniz…

Kolanın üzerinde yazar ya “soğuk içiniz” diye, burayı hafif yağmurlu bir günde, kahvaltınızı yaptıktan sonra, kitap tavsiye etmiyorum ama bilgisayarınızla ya da bir kaç eskiz amacıyla, hafif yağmurlu bir günde, sert bir kahve eşliğinde deneyiniz diye bir tavsiye verebilirim nacizane.

Soğuk içmek kadar kolay olmadığının farkındayım.
Ama denemeye değer.

Sevgiler.

 

Meraklısına: Web | Facebook 

[sfoursquare uid=22179935 vid=542aaddc498eb1712e2754e0]

 

Mustafa Salih
Latest posts by Mustafa Salih (see all)

Bir yanıt yazın