Ocakta Şiir Var Mıdır? @Akbank Sanat / 15 & 22 Ocak 2015

FullSizeRender (7)

Mistiklal Ahalisine selam olsun!

Nasılsınız pek muhterem gönül dostları, bugün mevzumuz edebiyat. Bu arada 2015 nasıl gidiyor? Sevebildiniz mi yeni yılı? Öff niye sevecekseniz, sevmeyin ya bir de senelerimi seveceğiz şimdi?

Ne saçma şey!

Hayatınızın en şanslı yılı olmayacak, nirengi noktanız olacağını da sanmıyorum. Rahat olun yani, her sene giydiklerinizi giyip çıkın mesela sokağa.

Tüm negatifliğimi döktüğüme göre ortaya, artık mevzuya giriş yapabilirim ne diyorduk: edebiyat hatta şiir.

Akbank Sanat Günümüz Türk Şiiri’ni ele alacağı iki buluşma hazırlamış. Moderatörlüğü de Küçük İskender üstlenmiş. 15 Ocak’taki ilk buluşmada; Haydar Ergülen, Turgay Fişekçi, Metin Cengiz ve Gonca Özmen var. Kendi yazın hayatlarını da değerlendirerek, Türk Şiiri’ni genel olarak masaya yatıracaklar (bu deyimde hep ayıp şeyler getiriyor aklıma neyse).

FullSizeRender (6)

İkinci buluşma 22 Ocak tarihinde gerçekleşecek ve daha çok yeni kuşak şairler katılacak. Konuk listesi şöyle; Ekin Metin Sözüpek, Şakir Özdoğdu, Sinem Sal ve Arif Erguvan. Biraz şiirin geleceği üzerine biraz da kendi yazı deneyimlerine odaklanacaklar anladığım.

İsimler sağlam duruyor yani verimli geçebilecek bir etkinlik. İlginizi çekiyorsa gidip dinleyin. Çekmiyorsa aynı kot ile İstiklal’i arşınlamaya devam edebilirsiniz.

Derin muhabbetlerimle,

Sağlıcakla kalın (cidden ha çok soğuk havalar!)

Meraklısına: web |  facebook| twitter |instagram | ekşi

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın