Asmalı Cavit

asmali_cavit

Merhabalar,

İlkler özeldir. İlk yazı için mekan seçerken, nasıl anlatsam nereden başlasam diye düşünürken zor bir süreç sonunda ilk olma şansını “Asmalı Cavit”e vermeye karar veriyorum.

Bir cumartesi akşamı rezervasyon yaptırdığımız yerde sorun yaşamamız sayesinde  tanışıyoruz Asmalı Cavit’le. Özel bir kutlama için saat akşam 8’e gelirken rotamızı Asmalı’ ya çeviriyoruz.

asmali-cavit

Fotoğraf: Tripadvisor

 

Şans eseri yer buluyoruz aslında son anda bir rezervasyon iptali olunca. Bizim kısmetimizmiş diyoruz.

Asmalı Cavit  bizi eski bir meyhane havası ile karşılıyor. Üst kata çıkıyoruz duvarlar eski resimlerle dolu. Hafif bir müzik geliyor belli belirsiz. Sıcak samimi bir ilgi var Asmalı Cavit’te, öyle üzerinizde sizi boğan bakışlar olmuyor.

mezelerMeze merasimine başlıyoruz. Bu arada saat 9’a doğru mekan tamamen doluyor. Asmalı Cavit’in mezeleri genelde klasik lezzetler. Araba ile servis ediliyorlar, görüp seçiyoruz. Klasikler güzeldir diyerek fava, semizotu salatası, köpoğlu, acılı ezme, köz patlıcan ve beyaz peynir söylüyoruz. Yanına bir de büyük rakı. Mezelerin hepsi ayrı ayrı çok güzel. Sanırım patlıcana aşık bir insan olduğum için favorim köpoğlu ve köz patlıcan salatası oluyor . Bir de kalamar söylüyoruz. Eğer benim gibi kalamar aşığıysanız, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum çünkü kıtır kıtır, muhtemelen galeta unu ile kızartılmış ve enfestiler.

Mezeler standardın üstünde ve porsiyonları da çok bol olunca; haliyle ana yemeğe yer kalmıyor ama yan masadaki turistlere gelen Edirne yaprak ciğerinde de gözüm kalmıyor değil. Onların da gözü bizim köpoğlunda kalmış olacak ki merak edip soruyorlar, biz de denemeleri için ikram ediyoruz.

Bir daha geldiğimde denemek üzere Edirne yaprak ciğerini not ediyorum. Böylece en kısa sürede bir daha buraya gelmek için bahanem olmuş oluyor. Ayrıca sonradan okuduğum yorumlar doğrultusunda topiklerini de denemem gerektiğini düşünüyorum.

Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse mekanda gözüme çarpanlar sıcak ortam, samimiyet, bol kepçe servis ve uygun fiyatlar oluyor. Sakin bir muhabbet için ikinci kez gitmemi bu özellikleri ile garantilemiş oluyor Asmalı Cavit.

Afiyetle denemenizi öneririm.

Meraklısına: ekşi

Ayşegül Toksoy
Latest posts by Ayşegül Toksoy (see all)

Bir yanıt yazın