Cook Point – Sıraselviler

Ben yürüyen iştah olduğum için her şeyi yiyorum…

2015-02-03 15.26.09

Kahvaltıda tercihim genelde Taksim ve çevresi olmuştur. Karşıda oturuyorum ve karşının çiftler için yaratılmış olduğunu düşünüyorum. İlk yerleştiğim zamanlar Kadıköy’de birkaç kez tek başıma kahvaltıya çıkmayı denedim ama sarmadı. Ben de “Alın Moda’nız da sizin olsun Cadde’niz de!” deyip makyajımı bile yapmadan, kimi zaman uyanır uyanmaz, kendimi vapura attım. Böyle zamanların birinde de Sıraselviler’deki bu tontiş mekânı gördüm.

Kahvaltıcıdan beklediğim özellik “şunu da alır mısınız, bunu da alır mısınız?” diye darlamaması. Zaten bir insan dışarı tek başına kahvaltıya gidiyorsa evde birileriyle konuşmak istemediğinden, birilerine günaydın demek zorunda hissetmek istememesindendir. Buranın o özelliğini sevdim. İlgili ama darlamayan bir müessese açıkçası. Bu ince çizgiyi -en azından ben- önemsiyorum.

2015-02-03 15.27.00

Fiyatlar uygundu, hatta hayalimdeki kahvaltı diye bir şey vardı ki ‘onu yemem bunu yemem’cilerin göz önünde bulundurmasını öneririm. Ben yürüyen iştah olduğum için her şeyi yiyorum o yüzden tercihimi menülerden yana kullanıyorum. Small kahvaltısı tek kişi için idealdi. Sunumu güzeldi. Zaten önce gözünü doyurmalı bence.

Bulunduğu yer merkezi. Finikülerden çıkınca az biraz yürüyorsun. Eh bu yürüme mesafesinde de sabah suratsızlığını atmış oluyorsun. Kısacası sabah bir yarım saat erken çıkın servis de hızlı zaten sapın Sıraselvilere biraz da endorfininize hizmet edin.

Not: Cook Point’in Ortaköy şubesi için tıklayın.

Meraklısına: web | face | ekşi | instagram

Gamze Türker
Latest posts by Gamze Türker (see all)

Bir yanıt yazın