III. Mevki

2013-09-13 15.36.43 Neden roma rakamıyla yazdım bilmiyorum. Öyle bir havası da yok, galiba tabeladaki yazılışı buydu. Sonuçta adının anlamını da bilmiyorum. Sadece 1 ya da 2. mevkinin olmadığını biliyorum. Çünkü ilk duyduğumda dükkanlar zinciri sanmıştım. 1, 2, 3… Fena yanılmışım.

Zinciri geç, dükkan bile değil nerdeyse. Yani öyle zincirleşme amacı yerler gibi durmuyor pek. Aslında durmuyor bile diyebiliriz. Çünkü görmek zor. Bir perdenin arkasında küçük bir III. Mevki tabelası var sadece. Çok kişiden duydum “Yıllarca önünden geçtim, görmedim” diye (Bknz:Yiğitcan). Siz gördünüz mü? Yeri Mangal Keyfi‘nin sokağında. Biraz da arayın bence. Tabi şunu da unutmayın: ‘İçerde kimse yokmuş gibi’ gelebilir. Neden mi?

Eğer içerde müşteri yoksa içerisi boş demektir. Farkındayım çok şifreli konuşuyorum; ama gerçekten dekoderlik bir mekan. O yüzden bu mekana mistiklal diyerek şeref madalyası vermek istiyorum. Bu şu demek; gidin ama herkesle paylaşmayın. Yani bunu derken paylaşıyor olmam bir paradoks mu? Evet; ama siz anladınız beni. Anlamadıysanız özetle ‘2. paragraftaki “Yıllarca önünden geçtim, görmedim” cümlesi “Ay orayı nasıl görmezsin” olmasın’ diyorum. Çelişiyorum işte, var mı diyeceğin. Rana hep senin yüzünden…

2013-09-13 15.36.35Neyse bulup girdiyseniz, 3-4 masa ve üzerlerindeki günlük menüler karşılayacak sizi. Ne okursanız okuyun bence deneyebilirsiniz. Çünkü biz denedik. Klasik çözümle, herkeş bişey söyledi ve herkesinkinden tattık. Tabi deneme kısmına gelince ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Garson sizsiniz efendim ve kapının karşısındaki monşarj yani ‘küçük servis asansörü’ de mutfakla iletişim aracınız. Tabi merdivenden inmeniz de gerekebilir, hesap öderken, vb. Yemek siparişini de öyle yapalım. İndik söyledik, onay verirlerse yiyeceğiz.

Küçük bir anı. Bir arkadaşımın sevgilisi ilave yemek istediğinde bir anne modunda ‘çok yedin’ uyarısıyla yemek verilmemiştir. Bence çok güzel ve samimi bir şey. Sonuçta açgözlü olabilirsiniz o yemekleri görünce.

Verdiyseniz siparişi haberiniz olsun; yemekler asansörden yükseliyorlar. O yüzden bir kişi hep asansörü kesmeli. Özellikle kalabalıksa, karmaşa olabilir dikkat. Alın oturun afiyetle yiyin. Sonra aynen boşları asansöre koymayı unutmayın; ama koymadan önce bir tatlı önerimiz var. O çikolatalı sufle midir nedir, ne güzel bişeydir. Çok yakında yine orda yiyeceğim inşallah.

2013-09-13 15.36.56Aslında burda yazı bitse çok bişey değişmez. Tuvaleti alt kattaydı; ama kullanmamıştım. Hesap orta karar, servis bize kaldığı için bişey diyemiyorum. Karmaşa diye belirttim sadece, yoksa ayrı bir hava katıyor. Genel mekan tasarımı diye birşey yok: Sade, olduğu gibi bir yer. En fazla raflar var.

Yemek yemek için gidip, anneye selam söyleyin, yemeğinizi ve tatlınızı yiyip işinize dönün. Hadi kolay gelsin.

Not: Sadece kapak görseli alıntıdır.

Meraklısına: Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist | yesek

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
2 comments to “III. Mevki”

Bir yanıt yazın