Esmer Eat & Drink

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerleyim. Hani aslında bir yere gittiğim yoktu ama buraya yazmıyordum. Yazacak pek bir şey de yoktu açıkçası, zaten yaz bitti neredeyse ama tüm yaz ne halt ettim belli değil resmen. Neyse, sadete geleyim.

İstiklal Caddesi’nden aşağı doğru (Meydan’dan Tünel’e) yardırıyoruz. Sağda İmam Adnan Sokak var ama girmenize gerek yok. Mekanımız, İstiklal Caddesi ile birleştiği köşede yer alıyor. Kendi içerisinde alt katta mutfak ve birkaç masa var, bir de daha çok masanın bulunduğu bir asma katları mevcut.  Sokakta da masaları var, hatta sağolsunlar yamuk oturmayalım diye eğime göre ahşap platformlar, başımıza güneş geçmesin diye gölgelik yerleştirmişler. Şimdi adı aklıma gelmedi onların, benim gibi mimar olmaz olsun. Mekan şık, temiz bir görüntüye sahip. Lakin dıştaki masalar biraz yıpranmış. Zira üstünde ne bir cam ne bir örtü var. Bu pek rahatsız edici bir şey değil aslında ama ben olsam lamine edilimiş ahşap kullanırım o masalarda diye düşünmeden edemedim. Çünkü ben psikopatım.

Bilindiği üzere çok fazla cadde üstünde-göz önünde yerler hakkında yazmıyorum genelde. Buraya bir arkadaşın tavsiyesi üzerine gittim. Yani birisi bana “Şurası süper makarna yapıyor” dediği zaman oraya gitmemem biraz zor zaten. Dışarıdaki masalardan birine oturdum, menüyü elime aldım. Burada yiyebilecekleriniz temelde makarna ve pizza. Bir de kızarmış tavuk göze çarpıyor menüde. Alkollü içecek yok. Hani olmayabilir tamam da neden “Eat & Drink” o zaman? Ha, bir de fiyatlar var. Fiyatlar biraz vahim. Yani cüzdanınızağır geliyorsa burası hafifletmek için uygun. Yerinden dolayı olsa gerek biraz da.

Pahalı mahalı dedim ama hakkını yemeyeyim, makarnam çok hızlı geldi ve yediğim en iyi makarnalardan biriydi. Ayrıca ben bile doyduysam, çoğu insan rahatlıkla doyar bence, porsiyonlar iyi. Yanımdaki arkadaşım bir şey söylemedi, çünkü tek gittim öyle asosyal takıldım biraz. Dolayısıyla çok çeşitli şeyleri test edemedim. Ancak hesabı öderken gözümün önünde bir pizza hazırlanmaktaydı ve hiç de fena gözükmedi gözüme. Taze taze malzemelerle kendileri hazırlıyorlar.

İşte öyle bir yer. İstiklal Caddesi Manzaralı, küçük-orta büyüklükte lezzetli bir mekan. Bir başka yazıda görüşmek üzere (artık iki hafta mı olur, iki ay mı bilmiyorum).

Meraklısına:  web (bakımsız) | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Latest posts by Yiğitcan Karanfil (see all)
4 comments to “Esmer Eat & Drink”

Bir yanıt yazın