Cihangir’de Baz İstasyonu

Vaveyla, vaveyla, vaveyla… Bu sefer İstiklal’in komşusu Firuzağa’dayız. Bazen Ağa Camisiyle Firuzağa birbirine karışır ya, işte o Firuzağa. Güzel bir yerdir; ama haberler güzel değil. Zaten yazının başındaki çığlıkta oradan geliyor. Fakat martılar, komşular ve biz dertliyiz. Çünkü bir baca yapıldı çatıya; ama baca değil…


Öğrendiğimiz gerçek şu ki birinin cebine para girmiş, çünkü üç kağıtçı gsm operatörleri zehir-ziyan baz istasyonlarını makyajlayıp satmışlar komşuya. Öyle çirkin bir tavır ki kime kızsam, kime kussam bilemiyorum. Zaten kendilerini komik duruma düşürüyorlar. Daha önce de dinledik, gördük. Hatta benim hatırladığım (ve gugılladığım) bir Mersin örneği var ki dillere destan. Adamlar palmiye şeklinde kılıf yapmışlar! Yani palmiye şeklinde ada yapanla aynı kafaya sahipler. Gözlerini para bürümüş, yaptıkları eşşekliği (evet çift ş seviyesinde) görmez olmuşlar. Hani “minareyi çalan kılıfını hazırlar” derler ya, artık o değişmiş dostum. Artık baz istasyonunu kuran kılıfını hazırlıyor.

Palmiye Baz istasyonu ve Nörüyonuz burda ahalisi

Bizim şahit olduğumuz halinde ise adeta güneş enerjisiyle su ısıtan panele bağlı bir depo gibi, biraz da baca bozması bir kulecik var. Ne zaman kurdular, kim çalıştı hiç görmedim! Yani su uyur, baz istasyoncusu uyumaz. Bir de su istasyonu diye bişey vardı bir aralar. Hey gidi hey. Öhöm neyse, bu cangolar kurmuş, şimdi biz de sizleri anarşist tavırlarla sıkmadan kamoooyu bilinci, bir kollektif ruh, bir tatlı huzur yaratmaya çalışıyoruz. Ah Kalamııış ta!

İşte size fotoğraflar; alın haber yapın, dizi-film yapın, twit atın, facebook’ta beğendili paylaşın, pinteresete pinleyin, google plus’a atın (gerçi onu kullanan yok, açık hesap öyle yatıyor, nasılsa kira alan yok) falan filan. Gözünü de dört açın! Dört köşedeki dönercinin döneri, döner bıçağı ya da bizzat dönerci bile baz istasyonu olabilir ve bunu sadece para için, yalandan hazırlanmış* sağlığa zararı yoktur onaylı izin kağıtlarıyla yapabilirler; ama onları bu zehirden ayran bile kurtaramaz. Radyasyondan koşarak kaçamazsınız, çift cam da kurtarmaz.

Az istasyonlu günler dilerim. Esen kalınız.

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

Daha fazla bilgi için: mistiklal@mail.com

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın