Kuzey Rüzgârları Efil Efil / Olafur Arnalds @Salon IKSV 18-20 Kasım

Şaka maka, değil 2011, Ocak ayından beri gitmek isteyip gidemediğim konsere gidiyorum. İki defadır “tamam bu sene o sene” diyip avucumu yalasam da sonunda muradıma eriyorum. Hell yeah! (Bu tabirin telif hakkı Mistiklal’in co-founder’ı Yiğit’e aittir ayrıca Allah’ın hakkı üçtür.)

Olafur Arnalds benim için bayağı özel bir sanatçı. Niye dediğinizi duyar gibiyim. İzlanda gibi harika, garip ve gidilesi bir memleketten çıkması, kuzeyin bütün hüznünü, sakinliğini yansıttığı çalışmalar yapması, her dinleyişimde mutlu-mutsuz bütün ruh hallerime uyması sebeplerimden birkaçı.

2007 yılında çıkardığı ilk albümü Eulogy For Evolotion albümünün ardından dikkat çeken ve “Variations of Static” (2008) adlı EP ve 2010’da “…And They Have Escaped The Weight of Darkness” albümü ile kitlesini artıran sanatçı klasik, akustik, enstrümantal ve elektronik müzik yapmakta halihazırda. Bu kadar hayran kitlesinin olması sanırım kendisini motive eden şu sözlerde saklı “Klasik müzik bir şekilde bu müzikle ilgilenmeyenlerin hayatında yer edinmiyor. Bu nedenle bu tarz müziği herkesin yaşantısına getirmek istiyorum.”

“Herkes için klasik müzik” diyen Olafur Arnalds, 2011 yılında evinin salonunda gerçekleştirdiği “Living Room Songs” adlı projesinden sonra “For Now I Am Winter” adını taşıyan son albümünü bu yıl dinleyicilerle buluşturdu. Bu albüm kapsamında da turneye çıkan sanatçı 18-20 Kasım tarihleri arasında Salon İKSV’de bizlerle olacak. Mutluluk bu olsa gerek diyerek yazıma son verip ve herkese kuzeyin sanatçılarının eksik olmadığı günler!

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)

Bir yanıt yazın