Burgerlab

fotoğraf 3 (2)

Pek Sayın Mistiklalciler, bugün yine asıl habitatımızdan biraz ayrılıyor ve bir Karaköy mekanına hamburger yemeye gidiyoruz. Bu aralar gurme (asil de deyolar kimileri) burger kültürü aldı başını gidiyor, e bizde peşinden gidiyoruz tabii! Ben Burgerlab’i aslında ilk olarak Yemeksepeti ile keşfetmiştim, lezzetli bulduğum için de yerinde yemeyi kafaya koymuştum, nihayetinde bu hafta sonu ziyaret ettik.

Burgerlab Karaköy’de Dericiler Sokakta yer alıyor. Kendi açık tarifimi yapmam gerekirse: Tophane’deki Kılıç Ali Paşa Cami ile adını bilmediğim benzinci arasından girdiniz, ilk sağa doğru kıvrılıp Karabatak yönüne yürümeye başladınız, solunuzda kalan ilk sokakta mekanı elinizle koymuş gibi bulacaksınız (hadi bakalım inşallah).

fotoğraf 1 (3)

Ufak bir dükkanları var, yoğun saatlerde yer bulma sorunu çok olası geldi bana ilk bakışta. Yemeklere gelirsek biz Cheesy (bildiğimiz cheeseburger’ın Lab adı) ve Mad Burger (acılı) sipariş ettik. Bu arada menü seçeneği yok, yani kendiniz patates ve içeceği ekstra olarak alıyorsunuz ki bu da aslında artık bildik bir uygulama bu tarz mekanlarda. Açıkçası ben pahalı buldum, örneğin aldığımız burgerlerin tanesi 17 TL, patates ve kola ile bir 8 TL daha ekleniyor, hesabı siz tutun işte. Hamburger 130 gr et ile servis ediliyor ve %100 yerli dana eti kullanılıyor. Bunlar tabi güzel artılar. Siparişi alan garson pişirme mevzusunu sormadı, bu internetteki yorumlarda da sorunlu olduğunu duyduğum bir konuydu. Yani hem sormamaları hem de tutturamamaları pişirme oranını. Gerçi menüde bir ibare var nasıl istediğinizi söyleyin gibi ama o sipariş anında unutulabiliyor insan, bence sorma alışkanlığına geçmeleri daha hayırlı olur. Çok pişmiş istememize rağmen, orta pişmiş geldi fakat et gerçekten lezzetliydi ona laf edemeyeceğim. Peki neye edeceğim? Hazır, donmuş ve küçük porsiyonlardaki patates kızartmasına. Buna bir çözüm bulmalılar bence. Sunum bu kadar şık iken, o patatesler olmuyor. Hamburgerler de açıkçası göz doyurmuyor yani verilen para biraz daha büyük porsiyonları hak ediyor kanımca. Mekanda alkol servis edilmiyor, gönül bira çekmiyor değil hamburgerin yanında onu da buradan söylemiş olalım belki ileride değişmesinin yolunu açarız.

Garsonlar ve özellikle işletmecisi olduğunu düşündüğümüz bey kibar ve ilgiliydi. Nihayetinde benim temel şikayetim o an için tuvaletin bozuk olmasıydı:) Onun dışında memnun ayrıldık.

Bir daha gider miyim neden olmasın 🙂 diyelim.

P.S. Bu arada menüde steak, salata ve tatlılar da var fakat biz henüz denemedik.

Meraklısına: web |

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın