Bizim Gibi Kızlar & Genç Kocalar / 25 Ocak PINS & Younghusband @Salon IKSV

Başlığa bakıp da bu yazar ne diyor böyle demeyin! Size güzel bir konser haberi vermek için yazıyorum dostlar:)
25 Ocak akşamı, Faith Holgate & Manchester’lı hatun hemşerileriyle kurduğu PINS, bir de onların ön grubu olarak çıkacak Londra menşeli saykodelik pop grubu Younghusband Salon IKSV‘de olacaklar. Doğrusu Younghusband’ı bu vesile ile tanımış oldum, ilk albümleri Dromes’u 2013’te yayınlamışlar. Mutlaka kendiniz dinleyin tabi ama ben en basit şekilde huzuru damardan veriyorlar diye özet geçebilirim.

20140119-204729.jpg
Gelelim asıl meselemiz PINS’e, o huzuru aldıktan sonra çok hızlı bir isyan ve hesap sorma haline geçiş yapacağız zira PINS’i ilk dinleyenin hissedeceği duygular bunlar olacaktır. 2010 sonlarında kurulmuş olan grup, 2013 Eylül’de çıkardıkları “Girls Like Us” albümü ile soundlarını oturtmaya başladılar. Yer yer post-punk, kimi zaman garage ve lo-fi ruhu hissetmek mümkün şarkılarda. Albümün kayıt aşamasında sadece kendi ekipmanlarını kullanmışlar zira asıl derdimiz canlı performans tadını yakalamaktı diyor Holgate röportajlarında, bunun da yolu seçimlerini olabildiğince analog tutmak olmuş. Kız grubu diye sınıflandırılmaları el mahkum kaderleri gibi ancak “Girls Like Us” demelerinden belli ki bu etiketi pek de taktıkları yok! Henüz dinlemediyseniz mutlaka tecrübe etmelisiniz, nihayetinde “..sanırım delirdim fakat çok eğlendim.” hissiyatını paylaşacağınıza inanıyorum.

İngiltere’nin bağrından gelen bu grupları kaçırmamak için erkenden biletinizi edinin ve 25 Ocak günü Salon IKSV yollarına düşün diyorum:) Şimdiden herkese iyi eğlenceler!

Sedef Can

Bir yanıt yazın