Mekân ve Hafıza / 13 Mart 19:00 @SALT Galata

Pek Canımın içi Mistiklalciler,
Bugün size bir söyleşi haberini vermek için yazıyorum. Aranızda hala Arşivi Parçalamak yazımı okumamış olanlar varsa, kendilerine teessüflerimi iletiyorum ve yoluma okuyan dostlarla devam ediyorum. Fark ettiğiniz üzere sergide üzerine konuşulacak çok malzeme var; objeler, fotoğraflar ve dahi kokular… Hem içeriğin zenginliğini daha iyi tatmak hem de bu projenin arkasındaki yüksek lisans tezinin sahibi Ece Zerman ile tanışmak için iyi bir fırsat var elinizde. Arşivi Parçalamak: Bir Osmanlı Ailesinde Temsil, Kimlik, Hafıza sergisi bağlamında İrvin Cemil Schick & Ece Zerman, Said Bey Arşivi’ndeki fotoğraflar üzerinden ailenin yaşadığı ev ve kentle kurduğu ilişkiyi tartışacaklar. Henüz sergiyi gezmediyseniz bu güzel söyleşi size bahane olsun. Unutmadan söyleyeyim sergi 23 Mart’ta bitecek sonra vay efendim ben duymadım demeyin!

Ayrıntılara geçelim:
SALT’ta Söyleşi: “Mekân ve Hafıza”
İrvin Cemil Schick ve Ece Zerman
13 Mart, 19.00
SALT Galata, Atölye 2-3

Kim Kimdir Mevzusu:
İrvin Cemil Schick İstanbul Şehir Üniversitesi Kültürel Araştırmalar Programı’nda öğretim üyesidir. Araştırma alanları arasında kimlik, mekân ve hafıza ilişkileri yer alır.

Ece Zerman Paris’te, Ecoles des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de kişisel arşivler, fotoğraf ve gündelik yaşam nesneleri üzerine doktora eğitimini sürdürüyor. Yüksek lisans tezinden yola çıkarak kavramsallaştırdığı Arşivi Parçalamak, SALT’ın “Açık Arşiv” serisi kapsamında geliştirildi.

20140228-213549.jpg

Sedef Can

Bir yanıt yazın