Aşk ve Anlayış @Şermola Performans / Mart Programı

6 Mart Perşembe günü başlayacak yeni oyunun haberine hoşgeldiniz. 13-19-28 Mart tarihlerinde de izleyebileceğiniz bu oyunun detayları ise kendi kalemlerinden gelsin:

ask-ve-anlayıs-afis_webDoksanların Britanyalı genç oyun yazarlarının önemli temsilcilerinden biri olan Joe Penhall’in ‘Aşk ve Anlayış’ı bir denge arayışıdır. Düzenli hayatlarımızın, güvence altına aldığımız yaşamlarımızın gerçekliğini sorguluyor oyun. Pamuk ipliğine bağlı ilişkilerde aşk ile anlayışın birbirine nasıl karıştırıldığı, sert bir dille yüzümüze çarpıyor.

Keskin diyaloglar ve cinsel bir enerji ile akan oyunda Neal ve Rachel’in düzenli yaşamlarını alt üst eden eski dostları Richie’nin hayatlarına girmesiyle aşkın öldüğü, dostluğun ise suistimal edildiği kara bir komedi izleriz. Hem eylemsel hem de söylemsel bir çıplaklık hâkimdir oyuna.

Penhall’in bu oyunu; sıkıcı yaşam koşullarında, gerçekte var olanla beyinde yarattığımız düşüncenin bir çatışmasını da gözler önüne seriyor. Olduğumuz ile olmak istediğimiz arasındaki bu büyük çelişki yazar tarafından müthiş bir matematik ile işleniyor. Oyun boyunca dönüşerek birbirinin yerine geçen karakterler, değişen düzenler, yaşadığımız hayat ile yaşamak istediğimiz hayatın tanımına dair durup düşünmemizi ve yeniden sorgulamamızı amaçlıyor.

(2 Perde;150 dk)

(KÜNYE):

(Love And Understanding)

Aşk ve Anlayış

 

Metin: Joe Penhall

Çeviri: Ünsal Coşar

Yönetim: İhsan Ata

Sahne Tasarım: Ece Akaryıldız

Işık Tasarım: Kaan Aloğlu

Afiş – Fragman Tasarım: Ümit Özbek

 

Oyuncular

Neal: Umutcan Vicnelioğlu

Rachel: Özge Öztaş

Richie: Nevzat Cengiz

 

Şermola Performans

www.sermolaperformans.com | 0212 243 74 36

İstiklal cd. İmam Adnan-Nane Sk. No:5 Kat:2 Beyoğlu

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın