Beraberce Ölmek / 17, 24, 31 Mart @Salon IKSV

Takip edenler bilir; Melis Tezkan ve Okan Urun Biriken ile çok güzel işler yapıyorlar. Bilmeyenlere kısaca not düşelim, Biriken 2006 yılında kurulmuş bir sanat topluluğu. Kışkırtıcı ve sağlam işler yapıyorlar. “Yala Ama Yutma!” ve “Yakındoğu’da İhanet” gibi Özen Yula’nın harika oyunlarını sahnelediler, üstelik çok da başarılı oldular.

Beraberce Ölmek ise sanallığı, kişi-mekan ilişkilerini ve sıradanın içinde sıkışmış insanı anlatan bir kara mizah. Yaşadığımız çağda, hayat çıldırtıcı bir hal almış vaziyette. Nereye yetişebiliyoruz ki sahi? Her şey almış başını gidiyor biz de peşinden sürükleniyoruz sanki. Her gün artan bilgi birikimi bizi geliştirmekten çok üzerimizdeki baskıyı arttırmaya yarıyor. Beraberce Ölmek’in size bunlara düşündürmesi çok olası. Bir saatlik nefes nefese izleyeceğiniz performans, gündeliğin içinde can cekişen insana ve her şeyin sonuna varma düşüncesine odaklanıyor.

İzlemek isteyenler için bu ay 17, 24 ve 31 Mart tarihlerinde Salon IKSV Sahnesinde olacak, bilet için acele etmenizde de fayda var:)

P.S. Eğer şimdiye kadar görmediyseniz, Salon IKSV’deki performans son gösterimler olacakmış, bizden söylemesi.

Sedef Can

Bir yanıt yazın