Kaydol = Yazar Ol

eski kafa

eski kafa

Eskiden kalma bir alışkanlıktı yazarlığa başvuru formu. O zaman blogspot altyapısındaydık, çoğu konu teknik olarak mümkün değildi. Hem bu sıkıntıları bertaraf etmek, bi taraftan da başvuranları yakından tanımak adına bir form tasarladık. Dilerseniz bir süreliğine daha o forma  ulaşabilirsiniz.

bi anda yazasım gelse? evet yatakta

bi anda yazasım gelse? evet yatakta

Yeni altyapıyla birlikte siteye zaten üye olabilen birine tekrar form doldurtmak, sonra ilk yazılarını denetlemek ve ortak dile uygun yazabiliyorsa en son yazar yapmak devlet dairesinde işlem yapmaya benziyordu. İnsanlar formu doldurup, siteye üye oldular; ama ilk yazılarını yazmadılar. O onay süreci ne kadar hızlı olursa olsun, günümüz dünyasında yavaştı. Ayrıca ne yalan söyleyeyim, iki kere onaya girme hissi bana bile cazip gelmiyor.

bi tık... ve Yazarsın!

bi tık… ve Yazarsın!

Bu nedenle kayıt-ol=yazar-ol sistemine geçtik. Çok basit! Sitenin sağ üst köşesindeki pembe adam ikonuna tıklayarak kayıt yaptığınızda size sorgusuz, sualsiz; anında yazma imkanı veriyoruz. Fakat yayınlaması için, genellikle imla ve “ortak dile” uygunluk açısından editör onayından geçmesi lazım. Bu çoğu eski yazar için bile geçerli bir durum. Ayrıca kimin hangi niyet ya da duyguyla yazmak istediğini, reklam amacı güdüp-gütmediğini bilemeyiz. Eğitim şart.

kapımız herkese açık...

kapımız herkese açık…

Bugüne kadarki süreçte sizi kaybettiysek affediniz, kapımız artık eskisinden daha açık! Hatta kapı yok bile denilebilir. Daha uzatırsam ev boş bana gelseneye kadar gidecek. Siz de uzatmayın, gelin.

 

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın