Sokaklar Bizden Sorulur! Hayat, Sanat, Müzik / 12 Eylül-3 Ekim @Pera Müzesi

IMG_4345.JPG

Canımızın içi Mistiklalciler nasılsınız keyfiniz nasıl? Bizimki harika çünkü en sevdiğimiz aylardan Eylül nihayet geldi çattı.  Şehirde yavaştan yaz miskinliğini üzerinden atmaya başladı. Hiç es vermeden şehre adapte olun diye etkinlik haberlerimize de biraz hız kazandırıyor: Pera Film‘in yeni sezon açılışı ile mevzuya giriyorum.

Bildiğiniz gibi Pera Müzesi’nde 5 Ekim’e dek sürecek Duvarların Dili: Graffiti / Sokak Sanatı sergisi var. Pera Film’de ona paralel olarak hazırladığı bir programla 12 Eylül’de sezonunu açıyor.

Sokaklar Bizden Sorulur! Hayat, Sanat Müzik adını verdikleri program sokağa, onun ritmine ve kültürüne odaklanan filmlerden bir seçki sunuyor.  Önerimiz şöyle; önce sergiyi teferruatlı bir şekilde gezin, sonrada bu güzel film programının tadını çıkarın!

Hangi film hangi gün saat kaçta merak edenler şuraya göz atsın: http://www.peramuzesi.org.tr/Repo/FilmProgram/Attachments/20140818_3a6e4d6e-434a-4964-966a-17f58faaff3c.pdf

 

“Dans etmemin bir nedeni yok, nedenler için dans edilmez,
Entelektüelleştirilmiş durumların eylemcisi de bana
Kendi düşüncelerini unutmadan benim adımlarımı öğrenemezsin Ruh,
Ruh dediğini dükkândan satın alamazsın.”

Saul Williams

Pera Film yeni sezona Sokaklar Bizden Sorulur! Hayat, Sanat, Müzik adında enerjik ve heyecan verici bir programla başlıyor. Duvarların Dili: Graffiti / Sokak Sanatı sergisine paralel düzenlenen program, sokağa, sokaktaki yaşama ve beslediği kültüre bir bakış sunuyor. Norman Mailer’ın dediği gibi, “gecekondu ortamında, kendini sergileme cesareti, sahip olduğun tek sermayedir.” Şehrin damarını oluşturan sokak, çok sayıda insanı barındırıyor: kitleler gürlüyor, gençler kükrüyor ve böylece eklektik bir kültür doğuyor. Çeşitli türlerden ve farklı temalara sahip filmleri içeren seçki, tek yol olan “sokak”la insanlığın kurduğu kalıcı ilişkileri ele alıyor. Yaşamaktan hayatta kalmaya, yaratmaya ve icra etmeye, yaşatmaya, dinlemeye ve hareket etmeye dair her bir film çeşitli özgül açılardan sokağa bakıyor. Artık sokaklar bizden sorulmalı!

Her bir gösterim indirimli müze giriş bileti (8 TL) ile izlenir. Rezervasyon alınmamaktadır.

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın