Chocomela Çikolata Kursu @Moda

FullSizeRender (15)

Bir arkadaşım var, sabahları uyanır uyanmaz mail kutusuna girip fırsat sitelerinin o gün yolladıkları e-postalara bakar ve gerçekten bilinçsizce alışveriş yapar. Elbette yüzünü bile yıkamadan internetten alışveriş yapmaya girişen birinden çok da bilinçli alışveriş yapmasını beklemek mantıklı olmaz tahmin edersiniz ki:)

İşte bu “örnek tüketici!” arkadaşım beni aradı ve aldığı çikolata kursuna gidebileceğimi söyledi. Mekanın Kadıköy Moda’da olduğunu biliyordum. İlk başta başka bir gün giderim diye düşünmüştüm ancak tesadüfen dışarıdaki işim erken bitti ve teklifi değerlendirmeye karar verdim. Gönderdiği fotoğrafta kursun sadece numarası vardı. Arayıp hemen adresi öğrendim ve birden kendimi çikolata kokan bir yerde buldum.

20150318_203116

Kalıpların soğumasını beklerken…

Kafamda en başta daha basit bir çalışma vardı. Herhalde sıvı halindeki çikolataları kalıba döküp dondururuz diye düşünmüştüm. Oysa öğrendiklerim sayesinde çikolatayla ilgili derin mevzular konuşulan bir ortamda arkama yaslanıp rahatlıkla artistlik yapabileceğimi fark etmek hoşuma gitti. Ne gibi diye soracak olursanız; çikolata çeşitleri, kakao oranları, hangi ısılarda kalıba döküleceği, hangi yöntemlerin kullanılabileceği gibi…

Bu teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeye sıra geldiğinde de kendimi küçük ama temiz bir atölyede buldum. Temiz olduğuna inancım bana bir pamuk verip kalıpları kontrol ettirdiklerinde pekiştirmişti. Sonrası 21 yıldır içimde sakladığım çikolata hünerlerimi sergilemem ve sonuç:

Snapchat--6253462606730608314

Topuklu ayakkabı şeklindeki çikolataya adımı yazdım fakat açıkçası kalıptan çıktığında yazının ters görüneceğini o an çikolata kokusundan kafa olmuşken idrak edemedim. Tabii sonradan telefonun ön kamerasını kullanarak bu sorunu çözmüş oldum.

Eğer sizler de katılmak isterseniz fırsat sitesinde Chocomela‘nın hala indirimde olan bir kursu var. Yaklaşık iki saat sürüyor ve inanın eve ekmekle gitmektense; bir gün değişiklik yapıp topuklu ayakkabı şeklindeki çikolatayla gitmek rutin hayatınıza bir parantez açıyor. Bu kocaman ayakkabımı diğer yazıma kadar da bitiremem gibi geliyor.

Deneyimlemek isterseniz yeri Moda Duru Tiyatrosunun karşı sokağında solda! Burası aynı zamanda cafe hizmeti de veriyor. Kahvaltı servisinden kahve çeşitlerine mütavazi bir menüsü var. Ben uğraşamam öyle ‘armut piş ağzıma düş’ istiyorum derseniz de gelebilirsiniz yani.

Herkese çikolata kokulu haftalar diliyorum!

Meraklısına: web / instagram / facebook

 

Gamze Türker
Latest posts by Gamze Türker (see all)

Bir yanıt yazın