Pim Karaköy

20141017_194202Tesadüfen denediğim ardından memnun kalıp Mistiklal’in sevgili yazarları Hüseyin ve Sedef’i “Hep siz mi beni bir yerlere götüreceksiniz?” diyerek Karaköy’ün yeni mekanlarından Pim Karaköy’e sürükledim.

Karaköy aldı başını gidiyor biliyorsunuz. Her gittiğinizde de yeni bir mekanla karşılaşmak şaşırtıcı değil. Zaten bu sebepten buluşmalarda mutlaka bir kentsel dönüşüm muhabbeti dönüyor. (Meslek hastalığı yapacak bir şey yok.) Neyse efendim gelelim mekanın konumuna. Kendisi Komodor ve Muhit ile aynı sokakta. Yani Tophane’deki Fasuli’nin yanından girip, düz devam edip Komodor’u geçerseniz sağda belirecek. Gerçi dikkat çekici bir tabelası olmadığından bir de mekanda ben arkadaşlarımı arkam dönük bekleyince (Yapıyorum öyle salaklıklar bazen.) önünden 1-2 geçmişler. Ama tavanı yüksek, bir asma katı olduğunu ve duvarında kocaman bir grafiti olduğunu eklersek sanırım bulmanız kolaylaşacak.

20141017_194148İç mekan tasarımı dikkat çeken ve yüksek tavanıyla ferah bir yer Pim Karaköy. Menü ise klasik Karaköy fiyatları. Giderek artıyor durduramıyoruz dediğimiz fiyatlar hani. Ama içerik çevredeki mekanlardan biraz daha farklı. Hafif geleneksel ve Lübnan mutfağı dokunuşu var yemeklerde, giderseniz farkedeceksiniz. Ön plana çıkan pitalar, makarnalar ve ana yemekler bence başarılı. Normalde pek sevmediğim falafeli gayet iyi yapmışlar. Yine gidersem isteyebilirim dediğim bir seçenek olmuş. Ayrıca yoğurtlu tahinli ve beğendili sosları bağımlılık yapabilecek cinsten. Önceki gidişimizde sipariş verdiğimiz lazanya ve spagetti bolonezi de lezzetliydi. Tatlı ve kahvelerini denemedik ama duyduğum kadarıyla onlar da başarılıymış. O değil de laf aramızda kızlar hoş siyahi bir garsonu var ve düzgün Türkçesiyle daha da hoş hale gelebiliyor haberiniz olsun. Yalnız bir Koray Candemir değil, Ece ve Sedef’e sevgiler buradan. :]

Processed with VSCOcam with m5 presetAma yine de her zaman yemek yenecek bir mekan değil. Çünkü anlamsız geliyor; sırf popüler ve belli bir kesim tarafından keşfedildi diye bir semt gereksiz ücretler ödüyoruz çoğu gittiğimiz mekanlar gibi. (Dikkat! Özeleştiri içerir.)  Umarım Karaköy yakında gitmeyi pek sevmediğim Nişantaşı ve Bebek gibi bir semt olmaz. Tabi farklı bir profil çiziyor onlardan şimdilik çevrede hâlâ bulunan eskiciler ve esnaf nedeniyle ancak 3-4 yıl içerisinde ne olur merakla beklemekteyim.

Meraklısına:  Facebook | Ekşi 

[sfoursquare uid=22179935 vid=53da0bde498ebca6891b37aa]

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)

Bir yanıt yazın