Nano Karaköy

nano1Adı bile minicik. Aslında risk budur misali yazıyı da kısa tutabilirim; ama bahsetmeden geçemeyeceğim konular var.

Vakti zamanında üst katındaki mimarlık ofisinin (matu mimarlık) sahipleri tarafından açılmış ve tam da bu nedenle keyifle tasarlanmış bir yer. Sarı da çok yakışmış. Neyse, ofis hala açık, kafe ise yeni ellerde yeniden açıldı. Geçen açılışta karşıdan durumu anlamayan abinin değişiyle “e zaten açıktı, sizi kandırıyorlar” gibi bir durum yok haliyle.

cilekliAçılışta affetmediğim “öyle her yerde kolay kolay bulamayacağınız über makaronları” ve diğer tüm lezzetlerini bir yere özel yaptırıyorlarmış, yapan kızlar ödüllüymüş. O mistik kızları kendime istiyorum Allah’ın emriyle! Atıştırmalık şimdilik bunlar var. Mutfak mikro ölçek, dolayısıyla sadece soğuk sandviçler eklenecek bir iki haftaya. Bir de veganlara özel bişeylerden bahsedildi; muhtemelen aşırı sağlıklı ürünler olacak.

nano_2

Gelelim kahveye! Tiryaki dostumuz Sedef’i de götürdüm, beğendi. Hollanda’dan ithal Douwe Egberts kullanılıyormuş. Ben bir sürü şey (esspresso, latte, buzlu americano, çay, limonata…) içtim, özetle memnunum fakat beni asıl ilgilendiren konu başka. Karaköy’ün tek tipleşen ukela kafe ve şapşal müşteri yelpazesinden muzdarip birisi olarak hem konum hem de duruş olarak burası bana iyi geldi. Biraz arada bir yerde ve sakin. Hatta Karaköy ve Tophane tramvay duraklarının tam ortasında. Siz Necatibey Caddesine inin, Arapoğlan sokağını bulunca göreceksiniz yeşil tenteli, sarı masalı nano mekanı.

nano_semihMekanı mistiklal özel mekanlarına da ekliyorum. Haberiniz olsun 😉

Not: Fotoğraflar izinli alıntıdır.

 

Meraklısına: web | face | ekşi

[sfoursquare uid=22179935 vid=501a9d2ee0e2343a62ccd05e]

 

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın