Emek Cafe, Yeniköy

Bir cumartesi sabahı keşfi Emek Cafe. Haftasonları yer bulmak çok zor deniyordu ama sanırım kapalı bir havada gittiğimiz için içeride kolayca yer bulduk. Güzel havalarda sorun olacağını düşünüyorum, ona göre gitmeden saat ayarlanmalı. Belki de pazar sabahının en yoğun saatleri seçilmemeli.

Emek Cafe’nin kahvaltısı eğer “kahvaltımda 50 çeşit olsun” diyorsanız size göre değil. Eğer az çeşit olsun ama hepsi güzel , doğal olsun diyorsanız tam da size göre.

20150307_123653

Biz iki kişilik serpme kahvaltı, menemen ve patatesli börek söylüyoruz. Bence hepsi ayrı ayrı güzel. Yani beyaz peyniri, bal kaymağı, zeytini, domates, salatalığı… Sanki hafiften bir Ege kahvaltısı havası var gibi. Menemeni benim sevdiğim cinsten, hani böyle yumurtasının beyaz rengi çok belli olmayanlardan, börekse el açması. Sonradan okuduğum yorumlar doğrultusunda menemeninin baya bir seveni olduğunu da görüyorum.

Kısacası ne yediysek güzeldi ve kurt gibi aç gittiğimiz için aşırı hızlı servisi ile mutlu etti bizi Emek Cafe. 10 dk sonra masamız dolmuştu yani:) Oldukça da doyurucuydu.

Bana kalırsa tek sıkıntısı benim gibi çaykolikler için çayının sınırsız olmamasıydı. Çay sınırsız olsaydı kalbimde daha da bir yer kuracaktı ama olsun o kadar kusur kadı kızında da olur diyoruz en azından çayı güzel diye affediyoruz.

Samimi ortamları oldum olası sevmişimdir. Özellikle kahvaltı için.

Samimi havası ve boğaza nazır olmasına rağmen oldukça makul fiyatları ile de bir yıldız daha alıyor bende.

En kısa zamanda güzel havada tekrar gidip bana sahil kasabalarındaki mekanları hatırlatan dış kısmında da kahvaltı edeceğim 🙂 Hatta mis gibi kokan Türk Kahvesi de içilmeli diye de kendime not düşüyorum.

Meraklısına: facebook | ekşi 

Ayşegül Toksoy
Latest posts by Ayşegül Toksoy (see all)

Bir yanıt yazın