Galata Sensus Şarap ve Peynir Butiği

Sensus Şarap ve Peynir Butiği, Kuledibi’nde Anemon Oteli’nin hemen altında ferah bir mekan. Şarapevi kavramı kafamda sıkışık mekanları canlandırsa da Sensus öyle çıkmıyor ve beni sevindiriyor. Yani arkadaşlarınızla sohbet ederken ve bir yandan da şarapları incelerken, yan masadakilerle dip dibe olmuyorsunuz.

sensuss1

Biz 4 kişi için öneri üzerine 1 şişe Tellus Rose şarap ve ortaya ithal peynir tabağı söylüyoruz. Peynir tabağı klasik Gouda, Parmesan, Emmantel ve Cheddar peynirlerinden oluşuyor. Eğer çok aç değilseniz, şarapla atıştırmalık olarak yetecektir. Aslında menüde başka atıştırmalıklar ve yemekler de var ama ben yine de orta açlıkta gidip peynirler arasından seçim yapmanızı öneririm. Tellus içimi kolay ve yormayan bir şarap o yüzden peynirle güzel gidiyor.

20141214_175237

Sensus’un web sitesinde şöyle diyor:

 400′ den fazla yerli şarabın raflarında sizi beklediği Türkiye’nin en uygun fiyatlı şarap butiğine hoş geldiniz.Sensus’a geldiğinizde, isterseniz, o şaraplardan birini, hatta yanında peynir bölümümüzden seçeceğiniz peynirinizi de alıp gidebilirsiniz. İsterseniz herhangi bir üzümün dört ayrı markadaki tadım setini peynir, galeta ve meyve eşliğinde deneyebilir, seçiminizi böyle yapabilirsiniz.

Gerçekten de en uygun fiyatlı şarap butiğini kanıtlar nitelikte bir hesap ödüyoruz. Ayrıca bu kadar çok çeşit yerli şarap olması da beni hem şaşırtıyor hem sevindiriyor. İlla Fransız şarabı kaygınız yoksa ben Sensus’u deneyin derim. Bir pazar akşamı Galata’ya yürüdükten sonra şarküteri reyonundan seçtiğiniz peynirler eşliğinde 2 kadeh şarap yudumlayıp haftayı güzel karşılayın. Şahsen ben öyle yapmıştım!

Bir diğer güzel yanı da eve gelip internette araştırınca çok güzel bir web sitesi ile karşılaşmam oluyor. Böyle açık ve keşfedilmeyi bekleyen siteleri seviyorum. Sensus’unki gerçekten çok net ve anlatımı başarılı. Özellikle sitedeki Türk peynir çeşitleri ve şarap eşleşmesi kısmı dikkatimi çekiyor. Eğer benim gibi bu şarap-peynir deneyiminden sonra kendinize peynir tahtası alıp güzel peynir tabakları yaratmak isterseniz bu kısmı okumanızı tavsiye ederim.

sensuss2

Bu arada Eskişehir, Antakya, Bodrum ve Marmaris’te de şubeleri varmış. Kim bilir belki bir gün yolum onlardan birine de düşer ama yolunuz Galata Sensus Şarap Butiği’ne düşecekse kapanma saatinin 23.00 olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Şimdiden lezzetli keşifler!

Meraklısına: web | facebook | twitter  | ekşi

Ayşegül Toksoy
Latest posts by Ayşegül Toksoy (see all)

Bir yanıt yazın