Tag Cafe & Bistro /Postacılar

IMG-20150313-WA0006[1]
Dün aylardan beri ilk kez karşıya  -Avrupa Yakasına-  geçmedim. Kadıköy’de erkenden bitti gün. 24 saat değil de 15-16 saatlik bir gün geçirmiş gibi hissettim. Bugün yine bir bahanesini bulup attım kendimi Taksim’e. Bir arkadaşımla buluşacaktım ama artık gideceğimiz yerlerin bana bırakılmasından öyle bir gına geldi ki sen karar ver dedim ve ciğerciye bile (!) razı olduğumu söyledim.
20150317_154430[1]
Arkadaşım uzun zaman önce önünden geçip beni getirmeyi aklından geçirdiği bir yere getirdi. Önce biraz çekindim bir yeri görüp neden beni getirmek geçiyor aklından diye 🙂

Hava şansımıza soğuktu ama biz yine de dışarı oturduk. Daha menüler gelmeden içeri taşınınca garson ‘Ben de kaç dakika dayanabilecekler diye düşünmüştüm.’ dedi.
2015-03-29_23.54.20[1]
Karnım açtı, menüde öne çıkan yemeklerini daha önce hiçbir yerde yememiştim ama karşımdakine de bırakmak istemiyordum. Tartin yiyeceğim konusunda nettim. Çeşitlerinde de değişen sadece üstündekilerdi. Vejeteryanlar için yeşil bir işaret vardı. Keçi peynirlisinden seçtim, arkadaşım da patates tavuk kızartması söyledi. Tartinler salatayla geldi. Kızartma baharatlıydı ve patatesleri lays gibiydi. Sonuç: Arkadaşım da ben de beğendik.

Yukarıda bu tablo sizi bekliyor.

Yukarıda bu tablo sizi bekliyor.

Gelecek ay doğum günüm olduğu için gittiğim her yere biraz da ‘Burada doğum günü kutlanır mı?’ mantığıyla yaklaştığım için ağızlarını yokladım. Oluyormuş:  Hafta sonları ve doğum günü gibi özel günlerde DJ çıkıyormuş. E doğum günü için yer bakınca yemek yerken alkol menüsünü incelememek olmazdı. İçkileri kaliteli markalardı. Yalnız şarapta değişik bir uygulama izleyip, her ay ayın şarabını seçip o ay onu servis ediyorlarmış. Şansınıza ne gelirse ama önerdiğiniz şarap olursa dikkate alacaklarını düşünüyorum. Ben şu sıralar butik kafelerde gördüğüm ve beğendiğim bir birayı önerdim. Kim bilir bir sonraki gidişimizde menüye girmiş olarak bulabiliriz.

Bu muhteşem tabaklara nasıl ulaşırsınız? İstiklal Caddesi’nde İstanbul Barosu’nun karşısında Postacılar Sokak’ta solda.

Meraklısına: web / facebook / instagram

Bardakta tiramisu gerçeği...

Bardakta tiramisu gerçeği…

Gamze Türker
Latest posts by Gamze Türker (see all)

Bir yanıt yazın